Gausu atlikėjų

Koncertą pradėjo ir savo garsiausius kūrinius klausytojams dovanojo psichodelinio roko grupė „Flash Voyage“. Per jų atliekamas dainas prie scenos rinkosi jaunuoliai, daugelis kartu su grupe dainavo žinomas dainas. Nepriklausomybės aikštėje buvo dalinamos vėliavėlės, tad minia mirgėjo nuo daugybės trispalvių.

Kiek vėliau scenoje pasirodė dar viena psichodelinio roko grupė „Garbanotas“. Subjurus orui susirinkusieji jo nepabūgo ir liko klausytis atlikėjo kūrinių. Nuo dainų trečiadienio vakarą skambėjo visa Laisvės alėja.

Neišsigando viruso ir oro

Nepabūgę šiandien Kaune paskelbtų naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų, žmonės susirinko į šventinį koncertą. Pasipuošę tautinės vėliavos atributais, kauniečiai dainavo ir šoko kartu su atlikėjais. „Delfi“ klausė žmonių, ką jiems reiškia ši šventė ir ar tokioje situacijoje derėtų vykti į masinių susirinkimų vietas. Viena renginyje dalyvavusi pora juokavo, kad jų amžius leidžia ateiti tik į koncertą. Iš Raudondvario atvykusi pora pasakoja, kad ir ten renginių netrūko.

„Raudondvaryje vyko koncertas „Vitražas“ ir buvo organizuojamas žygis. Kiekvienais metais švenčiame šią šventę. Nebijome nei koronaviruso, nei prasto oro, nes stipriname imunitetą. Manau, kad gali šis virusas greitai išplisti, nes kai kurie žmonės labai neatsakingai elgiasi. Masinių susirinkimų vietos pavojingos, bet dar einame. Dabar yra tik pradžia šio viruso, jeigu bus didesnis procentas, tada neisime“, – tikina jie.

Koncertas sužavėjo

Į koncertą atėjusi ir trispalvės akcentais pasipuošusi mergina pasakoja, kad šią dieną būna su šeima, kartu eina prie Karo muziejaus ir išklauso paminėjimo ar koncerto. Anot jos, šis koncertas Nepriklausomybės aikštėje jai pirmasis.

„Esu sužavėta šiuo koncertu. Man asmeniškai ši diena, kaip ir daugeliui, simbolizuoja laisvę. Apie tuos įvykius žinau iš senelių ir tėvų prisiminimų. Džiaugiuosi, kad esame laisvi ir labai tikiuosi, kad šie įvykiai nepasikartos.

Dėl paskelbtos ekstremalios padėties nepabūgau dalyvauti šiame renginyje, bet nesakau, kad stengiuosi šią situaciją ignoruoti. Esu pasirūpinusi saugumo priemonėmis, bet didelės baimės nėra. Reikia atsargiau elgtis ir tiek. Kiek žinau, bakterijos ant metalo išlieka apie 12 valandų, tai reikėtų atsargiau juos liesti”, – atskleidžia pašnekovė.

Dar viena pakalbinta moteris pabrėžia, kad ši šventė yra labai svarbi Lietuvai, ypač tai, kad Nepriklausomybei jau 30 metų.

„Dalyvaujame tik šitame renginyje, bet kiekvienais metais stengiuosi kažkur sudalyvauti. Dėl savo sveikatos nebijau, bet dažniau plaunu rankas. Daugiau ir neprisisaugosi, jeigu užpuls, tai užpuls“, – juokiasi ji.

Džiugino nušvitęs Soboras

Kiek sutemus, daugelis susirinkusiųjų skubėjo įsiamžinti prie neįprastai nušvitusio Soboro. Tautinėmis spalvomis pasipuošęs statinys džiugino Kauną net dvi dienas. Energingai nusiteikusią publiką dar gausiau subūrė poetas, kalbos novatorius Žygimantas Kudirka, visuomenei geriau žinomas kaip rafinuoto repo atlikėjas Mesijus.

Šventinį koncertą scenoje užbaigė Algirdo Kaušpėdo ir Viktoro Diawaros muzikinis projektas „KAnDIs“. Vakaro pabaigoje gausiai susirinkusius miestiečius stebino šventinis fejerverkas, kuris nušvietė visą Kauną.

Šios šventės proga Kauno miesto savivaldybės tarybos sprendimu, visi asmenys vietinio susisiekimo autobusais ir troleibusais galėjo važiuoti nemokamai.