Tiesa, pati vicemerė neįvardijo bendrovės pavadinimo, tačiau Delfi įmonė yra žinoma. Kad būtent jų firma buvo domėtasi, Delfi patvirtino konkrečios įmonės direktoriaus pavaduotoju prisistatęs asmuo, su kuriu žurnalistė kalbėjosi telefonu.

„Kreipėmės į Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos vadovą, klausdami, kaip turėtume elgtis šioje situacijoje. Jei įmonė nepateiks reikalaujamos informacijos, į pagalbą kviesimės policijos ir prokuratūros pareigūnus”, - Delfi sakė politikė.

Įtariama, kad šiomis dienomis iš Italijos į Lietuvą grįžo apie 30 įmonės darbuotojų. Iš viso per paskutines pamainas į Lietuvą gali būti grįžę ir vėl į Italiją išvykę apie 80 šios įmonės darbuotojų.

Teigiama, kad darbuotojai yra ne tik iš Mažeikių miesto, bet ir aplinkinių kaimų gyventojai, taip pat yra ir gyvenančių Visagino savivaldybėje.

Pirminiais duomenimis, Šiaurės Italijoje lietuvių bendrovės darbininkai stato naftos perdirbimo gamyklą.

Mažeikių rajono savivaldybės atstovė teigia, kad savivaldybę pasiekus informacijai apie galimai karantino sąlygų nesilaikančius iš Italijos grįžusius darbininkus, ji susisiekė su minėtos firmos atstovais, tačiau pastarieji į tokį dėmesį reagavo neadekvačiai.

„Man pagrasino teismais, kad domiuosi privačios įmonės reikalais, nors šalyje yra paskelbta ekstremali situacija, o savivaldybės įpareigotos sekti ir rinkti informaciją apie potencialius viruso užkrato šaltinius ir susirgusiuosius”, - sakė L. Rimkienė.

Vyriausybės informavimo grupės vadovas Giedrius Surplys Delfi informavo, kad situacija dėl Mažeikių žinoma ir SAM ministrui Aurelijui Verygai.

„Paaiškinome, kokie galimi teisėti veiksmai, ką savivaldybė privalėtų padaryti. Mes taip pat savo ruožtu tikriname gautą informaciją, apie kurios rezultatus informuosime visuomenę”, - sakė G. Surplys.

Tuo tarpu pačios įmonės atstovas teigia, kad jų įmonės darbininkai iš tiesų dirba Italijoje, ir šiomis dienomis viena pamaina grįžo.

„Ne Rimkienės reikalas apie mūsų darbuotojus. Nei vienas iš jų neserga, visi darbuotojai instruktuoti, visi žino, ką jiems daryti. Jie grįžę pasiima dviejų savaičių nedarbingumo lapelius ir būna karantino sąlygomis. Tai šitą mūsų darbininkai žino, ir taip jie elgiasi”, - sakė įmonės atstovu prisistatęs asmuo.

Paprašius patikslinti, kiek asmenų grįžo, iš kokių savivaldybių, nuo kada jie turi nedarbingumo pažymėjimus, kiek tokių pamainų grįžo ir išvyko vėl - pašnekovas atsisakė tai pateikti.
„Jei ateisit su kokiu prokuratūros raštu, tai pateiksime. Jau ir taip daug atsakiau jums. Kartoju – nei vienas neserga ir visi instruktuoti apie karantino sąlygas”, - sakė vyriškis.