Šią informaciją Delfi perdavė šaltiniai sveikatos apsaugos sistemoje ir Kauno savivaldybėje.

Šios Delfi turimos informacijos SAM ministro patarėja Lina Bušinskaitė nepatvirtino. Oficialus patvirtinimas ir komentaras bus skelbiamas trečiadienį 10 valandą Vyriausybėje rengiamoje spaudos konferencijoje.

Kaip ankstų trečiadienio rytą Delfi teigė Kauno klinikinės ligoninės Infekcinių ligų klinikos vadovė, profesorė Auksė Mickienė, antradienį vėlai vakare klinikoje buvo stacionarizuoti du įtariami sergantys koronavirusu asmenys.

„Iš ligoninės išvykau vėlai vakare, dar rezultatų neturėjome, bet buvo labai panašu, kad tyrimų mėginiai bus teigiami. Neatmesčiau, kad tie du atvejai ir pasitvirtino“, - sakė medikė.

Turimomis žiniomis, vakar vėlai vakare buvo laukiama atsakymų ir dėl dar vieno mėginio, tačiau, Delfi žiniomis, koronaviruso atvejis nepasitvirtino.

Užsikrėtusieji koronavirusu asmenys, turimomis žiniomis, neseniai grįžo iš Italijos. Jokių ligos požymių jie nejuto. Šiuo metu jų būklė gera, ypatingų susirgimo simptomų asmenys nejaučia.

Iš viso Lietuvoje iki kovo 10-os dienos vakaro diagnozuoti trys koronaviruso atvejai. Viena iš Italijos grįžusi šiaulietė iki šiol gydama Šiaulių miesto ligoninėje, jos būklė gera.

Profesorė A. Mickienė primena, kad pagrindinis ir efektyviausias koronaviruso prevencinis apsisaugojimo būdas – saviizoliacija ir tinkama asmens higiena.

„Žmonės turi suprasti, kad lankymasis renginiuose, kelionės, susibūrimai yra pavojinga. Ne kruopas pirkti reikia, o nosies nekišti į gatvę, ypatingai, jei lankėtės užkrėstose virusu regionuose užsienio valstybėse. Taip pat – rankų plovimas, patalpų valymas ir vėdinimas, šios prevencinės priemonės turi tapti norma“, - sakė prof. A. Mickienė.

Kovo 11 d. 8.00 val. duomenimis:

Lietuvoje patvirtintų ligos atvejų: 3 (1 patvirtintas 2020-02-28 4.00 val., 2 patvirtinti 2020-03-10 22 val.)

Per vakar dieną ištirta: 15

Iki šiol iš viso atlikta tyrimų dėl įtariamo koronaviruso: 290

Laukiama rezultatų dėl: 11 mėginių (pradėta tirti)

NVSC turimi duomenys apie keliavusius į teritorijas, kur vyksta COVID-19 plitimas visuomenėje (stebima jų sveikatos būklė): 5567 asmenys (2020-03-10 duomenys)

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronaviruso (COVID-19) atvejis Lietuvoje nustatytas vasario 28 d. Atlikus tyrimus, infekcija nustatyta iš Veronos (Italija) 2020 m. vasario 24 d. grįžusiai pacientei. Daugiau informacijos čia.

Šiuo metu rizikingomis šalimis laikomos: Kinija, Honkongas, Iranas, Japonija, Pietų Korėja, Singapūras, Vokietija, Prancūzija, Ispanija ir visa Italija (informacija atnaujinta 2020-03-10).

Daugiau informacijos dėl naujojo koronaviruso galima teirautis:

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro karštąja linija tel. +370 618 79984 ir +370 616 94562 (visą parą)

elektroniniu paštu: koronavirusas@sam.lt