Departamento Vilniaus skyriaus specialistai surašė faktinių duomenų patikrinimo vietoje aktą ir nubaudė pažeidėją.

Anot KPD, nustatyti piliakalnį suniokojusį asmenį nebuvo sudėtinga, nes jis nuotraukas ir vaizdo medžiagą įdėjo į savo socialinio tinklo asmeninį profilį.

Ukmergės gyventojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, skirta bauda, bus sprendžiama dėl sužalotos nekilnojamosios kultūros vertybės atkūrimo būdo ir nuostolių nustatymo komisijos sudarymo.

Siekdama sutramdyti keturračių vairuotojų siautėjimą, Pabaisko seniūnija uždėjo užtvarą, kad nebūtų galima užvažiuoti ant piliakalnio, taip pat pažadėjo pastatyti kelio ženklus.

Kultūros paveldo objektų lankymo taisyklės draudžiančia „važinėti motorinėmis transporto priemonėmis kultūros paveldo objektų teritorijose ne keliais ir statyti jas tam tikslui neskirtose ar atitinkamais ženklais nepažymėtose vietose“.

Sukinių piliakalnis, taip pat vadinamas Pilaite, stūkso Pabaisko seniūnijoje, Sukinių kaimo vakarinėje dalyje, kairiajame Šventosios upės ir dešiniajame Žuvintės upelio krante. Piliakalnio šlaitai statūs, iki 30 metrų aukščio. Atliekant archeologinius tyrimus, čia rasta žiestosios keramikos pavyzdžių, akmenų grindinys, o piliakalnio šiaurinėje papėdėje – senovės gyvenvietės pėdsakų.

Piliakalnis yra gynybinės paskirties, pagal radinius datuojamas II tūkst. pradžia.

Tai valstybės saugomas nekilnojamas kultūros paveldo objektas.