Kovo 11 dieną, trečiadienį, Vyriausybėje vyks trumpoji spaudos konferencija, kurios metu bus pateikta daugiau informacijos žiniasklaidai ir visuomenei. Joje dalyvaus sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis Lietuvoje nustatytas vasario 28 dieną iš Italijos grįžusiai šiaulietei.

Kovo 10 d., 22.00 val., duomenys:

• Lietuvoje patvirtintų ligos atvejų – 3 (1 patvirtintas 2020-02-28, 4.00 val., 2 patvirtinti 2020-03-10, 22 val.).

• Paskutiniu etapu ištirta – 9.

• Šiandien iki šiol ištirta – 15.

• Per vakar dieną ištirta – 15.

• Iki šiol iš viso atlikta tyrimų dėl įtariamo koronaviruso – 290.

• Laukiama rezultatų dėl – (bus patikslinta ryte).

NVSC turimi duomenys apie keliavusius į teritorijas, kur vyksta COVID-19 plitimas visuomenėje (stebima jų sveikatos būklė), – 5567 asmenys (2020-03-10 duomenys).

SAM: svarstoma, riboti ar drausti skrydžius į koronaviruso teritorijas

Dėl pasaulyje plintančio koronaviruso Lietuvoje svarstoma galimybė apriboti ar visiškai uždrausti skrydžius į koronaviruso paveiktas teritorijas ir iš jų, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, būtina maksimaliai pasirengti visiems galimiems scenarijams.

„Nuolat kartojame, kad kiekviena diena yra naujas iššūkis, o įvykus akistatai su naujuoju koronavirusu sprendimai turi būti priimami žaibiškai, bet pamatuotai. Todėl turime numatyti kelis žingsnius į priekį, sudėlioti visus „už“ ir „prieš“, svarbiausiu prioritetu laikydami Lietuvos žmonių sveikatą. Jei dėl to reikėtų riboti ar išvis uždaryti skrydžius į paveiktas teritorijas ir iš jų, tai ir būtų padaryta“, – sakė A. Veryga.

Centras pavedė Susisiekimo ministerijai pateikti informaciją dėl galimybių siūlyti avialinijoms atšaukti ar apriboti tiek tiesioginius, tiek jungiamuosius skrydžius tarp Lietuvos ir Kinijos, Honkongo, Irano, Japonijos, Pietų Korėjos, Singapūro, Italijos, Prancūzijos, Vokietijos, Ispanijos.

Informacija turi būti pateikta iki ketvirtadienio vakaro. Įvertinus gautus duomenis, bus sprendžiama dėl tolesnių veiksmų.

Lenkija pasienyje su Lietuva dėl koronaviruso grėsmės įveda sanitarinę kontrolę

Dėl koronaviruso grėsmės Lenkija pasienyje su Lietuva nuo antradienio įveda sanitarinę kontrolę.

Kaip informavo Lenkijos ambasada Lietuvoje, autobusais vykstančių asmenų prašoma pateikti anketas su kontaktine informacija.

„Prašome visų keleivių dėl jų pačių sveikatos sąžiningai pildyti anketas, o vežėjų bei operatorių – pagal galimybę pateikti keleiviams anketas užpildyti iš anksto, kad kontrolė prie sienos galėtų vykti greitai ir sklandžiai“, – teigiama ambasados pranešime.

Portalas tv3.lt paskelbė, jog pasienyje su Lietuva gali būti pasirinktinai tikrinama keliaujančiųjų temperatūra.

„Yra informacijos, kad kai kurių pasirinktinai ir temperatūrą pamatuotų, ir maršruto paklaustų, patikrintų automobilius, bet iš dalies ir dabar tai vyksta. Visuotinė kontrolė nėra įvedama, jie pasirinktinai turėtų tikrinti“, – BNS antradienį sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis.

Panašias priemones vykdo ir Lietuvos pasieniečiai, tačiau jie temperatūrai matuoti priemonių neturi.

G. Mišutis sakė neturintis duomenų, kad dėl šių priemonių pasienyje galėtų susidaryti eilių ar kitaip žymiai keistis esama tvarka.

Lietuvos pasieniečiai nuo vasario pabaigos taip pat pasirinktinai stabo automobilius pasienyje su Lenkija ir Latvija bei teikia informaciją, teiraujasi, iš kur asmenys vyksta, dalija informacinius lankstinukus.

Lenkijoje koronavirusas nustatytas 17-ai asmenų. Lietuvoje iki šiol užfiksuotas vienas koronaviruso atvejis – juo užsikrėtė iš Italijos grįžusi šiaulietė.

Visame pasaulyje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 115 tūkst. žmonių, daugiau kaip 4 tūkst. mirė, 64 tūkst. pasveiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1885)