„Patarimas yra žmonėms priimti sprendimus, kaip įmanoma greičiau. Žmonės turi įsivertinti savo kelionės tikslus, kokia jų sveikatos būklė, kodėl jie čia yra, bet Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja tiems, kurie yra karantino zonoje, iš jos išvykti, tai šiuo metu visa Italija yra karantino zona“, – BNS antradienį sakė diplomatas.

Ambasadorius taip pat teigė, kad ambasada suteikusi galimybę elektroniniu paštu pranešti apie save šiuo metu Italijoje esantiems lietuviams, tačiau ja pasinaudojo nedaug žmonių.

„Mes esam dabar gavę dabar tik 25 tokius laiškus, yra dar ir skambučių – žmonės teiraujasi, ar tikrai galima išvažiuoti, kaip galima išvažiuoti, bet tai tikrai nėra didelis srautas skambučių“, – teigė R. Šlepavičius.

Jis tvirtina, kad lietuviams, kaip ir kitų šalių piliečiams, bus palikta galimybė grįžti namo.

„Šiai dienai susisiekimas su Italija nėra uždarytas, nėra nutrauktas. Italija nėra izoliuota – skrydžiai vyksta, kai kurios aviakompanijos atšaukė skrydžius ar sumažino jų skaičių, bet jie vis tiek yra“, – tvirtino ambasadorius.

„Vykimas namo yra ta priežastis, dėl kurios leidžiama žmonėms judėti. Galimybė žmonėms grįžti yra ir bet kuris gali ja pasinaudoti“, – sakė jis.

Pasak R. Šlepavičiaus, šiuo metu Italijoje gali būti apie 6 tūkst. ten laikinai atvykusių Lietuvos piliečių, taip pat kol kas neturima duomenų, kad kažkas iš jų ar nuolat ten gyvenančių lietuvių būtų užsikrėtęs koronavirusu.

„Šiai dienai neturime nė vieno fakto, kad Lietuvos pilietis būtų užsikrėtęs šituo virusu“, – sakė Lietuvos ambasadorius Italijoje.

Jis taip pat pridūrė, kad prevencinių priemonių ėmėsi ir ambasada.

„Mes dirbame, ambasada funkcionuoja. Ėmėmės priemonių – dezinfekcija, turime kaukes, nespaudžiame rankų, sumažinome kontaktus, nuo šiandien yra galimybė žmonėms dirbti nuotoliniu būdu“, – teigė R. Šlepavičius.

Pasaulyje šiuo metu registruota daugiau ne 114,5 tūkst. kiniško koronaviruso atvejų, taip pat – kiek daugiau nei 4 tūkst. mirčių.

Italija yra didžiausias koronaviruso židinys Europoje – visa šalies teritorija paskelbta karantino zona. Šioje šalyje iki šiol registruota 9,1 tūkst. viruso atvejų ir 463 mirtys.

Iki šiol vienintelis viruso atvejis Lietuvoje patvirtintas vasario pabaigoje iš Italijos grįžusiai 39-erių šiaulietei.