„Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo Jubiliejų pasitinkame ir su gražesnės ateities viltimi, ir su susirūpinimu dėl susidariusios situacijos – visos pasaulio valstybės susidūrė su netikėtu epidemijos plitimu“, – rašoma pranešime.

Pasitikėdami Pasaulio sveikatos organizacijos bei Lietuvos medikų rekomendacijomis ir vertindami Seimo Valdybos pastangas prisidėti prie epidemijos prevencijos, frakcijos pritarė sprendimui perkelti uždarose patalpose numatytus Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30mečiui skirtus Seimo renginius į 2020 m. gegužės 14–15 d., įtraukiant juos į Lietuvos Respublikos Steigiamojo Seimo šimtmečio minėjimo renginių programą, bei, įvertinus specialistų rekomendacijas, šiuo metu organizuoti tik tuos jubiliejinius renginius, kurie vyks lauke.

„Kartu kviečiame visus Seimo narius bei signatarus būti solidariais, atsakingais už savo bei kitų sveikatą bei susilaikyti nuo masinių susibūrimų organizavimo Seimo rūmuose tiek šios šventės, tiek kitų progų metu, kol nebus atšaukta ekstremalioji situacija valstybėje“, – ragino frakcijos atstovai.
Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-metis – ypatinga sukaktis.

Frakcijų atstovų įsitikinimu, šventės neaptemdys neįvykę renginiai Seimo rūmuose, jeigu šventę jausime savo širdyse. „Raginame iškilmingą sukaktį švęsti visus metus. Šiandien svarbiausia prisiminti, jog mūsų Tautos vienybė ir laisvė grindžiama pagarba ir vienas kito puoselėjimu, susiklausymu ir atsakomybės jausmu“,– pabrėžė frakcijų seniūnai (Ramūnas Karbauskis, Rimantas Sinkevičius, Vanda Kravčionok.

Delfi primena, jog Pernai Lietuvoje paskelbta trylika ekstremaliųjų situacijų, bet tik viena jų buvo valstybinio lygio, ji skelbta dėl sausros padarinių žemės ūkio sektoriuje.
Per praėjusius penkerius metus valstybės lygio ekstremalių situacijų skelbta tris kartus, visą laiką dėl gamtos stichijos – sausros arba lietaus. Dėl užkrečiamų ligų ar kitų situacijų ekstremalios situacijos skelbta nebuvo. 2014 metais skelbta ekstremali padėtis dėl keliuose rajonuose siaučiančio kiaulių maro.