Politiko teigimu, tam daug įtakos turės ir tai, kad opozicijos lyderio pareigas perims konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis.
Dar 2019 m. kovo 22 d. trys opozicinės Seimo frakcijos – Liberalų sąjūdžio, TS-LKD ir Socialdemokratų partijos – pasirašė susitarimą, kuriame numatyta, kad opozicijos lyderis keisis rotacijos būdu.

Artėjančioje pavasario sesijoje Seimo valdyboje socialdemokratų atstovą Julių Sabatauską pakeis naujasis opozicijos lyderis konservatorius Gabrielius Landsbergis.

„Akivaizdu, visi supranta puikiai, taip išsidėstė opozicijos lyderystės, kad rinkiminiame laikotarpyje pats (G. Landsbergis. – ELTA) taptų opozicijos lyderiu. O tai reikalinga tik tam, kad dar labiau būtų priešinama valdžia ir opozicija. Tai akivaizdu, ir nieko jis nenustebins šiuo savo veiksmu. Nenustebins manęs ir tai, kas toliau vyks: absoliutus, kasdieninis mūsų ir mūsų darbų žeminimas. Gal ir gerai ta prasme, kad žmonės labai gerai supras ir matys iki pat rinkimų, kas iš tikrųjų vyksta“, – Eltai sakė R. Karbauskis.

Todėl, pasak politiko, jei konservatoriams pavyktų laimėti rudenį vykstančius rinkimus, dabartinės valdžios pasiekimams iškiltų grėsmė.

„Jeigu konservatoriams pavyktų ateiti į valdžią, tai jie tikrai atstatytų tą korupcinę sistemą, kokią buvo sukūrę, ir sugriautų visa tai, ką mes esame padarę, o žiūrint į visas lenteles, kokias tik bepaimsi, pastarieji treji metai buvo kilimo metai visais atžvilgiais. Tai jei yra noras tą kilimą sunaikinti, tai Landsbergis kaip tik tas žmogus, kuris tai gali padaryti“, – sakė jis.

Vienintelis valdančiųjų ir opozicijos sutarimas – koronavirusas

R. Karbauskis džiaugiasi, kad visgi dėl vieno klausimo politikams pavyko susitelkti. Pasak jo, opozicija atsižvelgė į valdančiųjų kvietimą nespekuliuoti koronaviruso situacijos.

„Aš labai džiaugiuosi dėl politikų, kad jie išgirdo mūsų kvietimą nekomentuoti, nepolitikuoti. Jeigu pastebėjote politinėje erdvėje, politikai viruso neaptarinėja, nei dar ką nors daro. Tiesiog mes Lietuvoje elgiamės pakankamai korektiškai, nors ir rinkiminiai metai. Man atrodo, kad visi suprato, jog iš tiesų čia yra ne ta tema, kur reiktų bandyti ieškoti papildomos politinės naudos. Tai šioje vietoje aš labai džiaugiuosi (…) Buvo mūsų kreipimasis į visus politikus, kad nebešnekėkime, ne mūsų tema, tegul kalba profesionalai. Tai jau antra savaitė, kaip politikai nelenda į šitą temą, ir mes turime tikrai šnekėjimą tų specialistų, kurie turi tam tikrą kompetenciją ir tikrai neklaidina“, – teigė R. Karbauskis.