„Šią savaitę komisija svarstys dėl tyrimo pratęsimo“, – BNS pirmadienį sakė komisijos atstovė Eglė Ivanauskaitė.

„Vadovaujantis VTEK įstatymu, komisija tyrimą gali pratęsti dėl tyrimo aplinkybių sudėtingumo, informacijos gausos. Šiuo atveju, būtent tokia situacija ir yra. Komisija, pagal užklausas, vis dar gauna informaciją ir jai išanalizuoti reikia laiko“, – teigė ji.

Ji taip pat pridūrė, kad tyrimas maksimaliai gali būti pratęstas dar trims mėnesiams. VTEK posėdis numatytas ketvirtadienį.

Etikos sargai dėl Vilniaus rajone esančios Upės gatvės asfaltavimo finansinių aplinkybių tyrimą pradėjo gruodžio viduryje.

Tyrimo metu vertinama, ar premjerui nekilo pareiga nusišalinti, kai Vyriausybė šiemet spalio pabaigoje skyrė papildomą finansavimą Vilniaus rajono savivaldybės gatvėms tvarkyti.

Spalio pabaigoje perskirstant Kelių priežiūros ir plėtros programos rezervo lėšas Vyriausybė 300 tūkst. eurų papildomų lėšų skyrė Vilniaus rajonui, nors ši savivaldybė nebuvo pateikusi nei konkrečios paraiškos, nebuvo nurodžiusi ir prašomos sumos.

Kaip rašė portalas 15min.lt, visa ši suma skirta vienai – Upės gatvei – asfaltuoti. Šio gatvėje gyvena Vyriausybės vadovas su šeima.

Kreiptis į VTEK dėl Upės gatvės Smiglių kaime Vilniaus rajone asfaltavimo lėšų skyrimo aplinkybių Vyriausybės vadovą ragino prezidentas Gitanas Nausėda.

Jis teigė, kad būtent etikos sargų išvados lems jo požiūrį į Vyriausybės vadovą.