Primename, kad kaip „Delfi“ pranešė iš anoniminio pašto parašęs asmuo, trečiadienį mokyklos persirengimo kambaryje du bendraklasiai kitų akivaizdoje diržais talžė kampe susigūžusį savo klasės draugą.

„Vėliau filmuota medžiaga paviešinta soc. tinkluose. Nukentėjusysis yra iš socialinę priežiūrą gaunančios šeimos, o užpuolikai – įtaką bendruomenėje turinčių šeimų atžalos. Nesinorėtų, kad ši istorija būtų tyliai nuleista užmarštin vien dėl įtakos ir protekcijų“, – apie įvykio aplinkybes ir dalyvius buvo pasakojama laiške.

Minėtame vaizdo įraše girdėti mokinių juokas ir matomi įtariami užpuolikai ir kampe diržais mušamas vaikinas.

LNK žinios vėliau informavo, kad galimai užpultas mokinys į pamokas po įvykio nėjo. Vaiko teisių apsaugos specialistai sprendžia, kaip auką atskirti nuo savo skriaudikų, gali būti, kad nukentėjęs paauglys kurį laiką mokysis namuose.

„Mes sprendžiame šį klausimą būtinai, kad kuo mažiau įtariameji galėtų daryti įtaką vienokią ar kitokią. Šią minutę sprendžiam šitą situaciją. Buvo pasiūlyta ir nuotolinis mokymas, sprendžiami ir kiti veiksmai“, – teigė Šiaulių apskr. Vaiko teisių apsaugos skyriaus patarėja.

Taip pat žiniose pranešta, kad galimai užpultas vaikinas auga socialiai remtinoje šeimoje, o „Delfi“ anksčiau rašė, jog vienas iš įtariamų smurtautojų yra boksininkas, o kitas – mokyklos direktoriaus sūnėnas.