Su verslu ir nevyriausybininkais deklaruota atitinkamai 183 ir 180 susitikimų, su švietimo ir mokslo atstovais – 126.

Nuo 2017 metų pavasario penkis kartus padaugėjo Seimo narių, skelbiančių savo susitikimus su registruotais lobistais, pernai rudens sesijos metu 14 Seimo narių paviešino 25 tokius susitikimus.

Daugiausiai susitikimų per rudens sesiją paskelbė „valstietė“ Virginija Vingrienė – 59, liberalai Viktorija Čmilytė-Nielsen – 50 ir Simonas Gentvilas – 41, Mišrios Seimo narių grupės narė Aušrinė Armonaitė – 37 ir „valstietis“ aplinkos ministras Kęstutis Mažeika – 36.

Iš viso 74 Seimo nariai paskelbė bent po vieną susitikimą su interesų grupių atstovais.

„Kai tik daugiau negu pusė Seimo narių skelbia apie susitikimus su interesų grupių atstovais, akivaizdu, kad pasitempti visam Seimui dar yra kur. Bet smagi žinia yra tai, kad deklaruojamų susitikimų nemažėja, parlamentarai skelbia apie savo susitikimus detaliau, tai reiškia, kad mes galime atidžiau stebėti, ką veikia mūsų išrinktieji politikai“, – LRT radijui sakė „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovas Sergejus Muravjovas.

„Taip pat akivaizdu, kad jie patys yra pasiruošę laikytis pozicijos, kas geras politikas yra ir aktyvus, ir skaidrus politikas“, – sakė jis.

2019 metų rudens sesija – antra pagal aktyvumą šios Seimo kadencijos sesija. Daugiausiai susitikimų – 737 parlamentarai paskelbė 2018 metų rudens sesijos metu.

„Transparency International“ duomenimis, nuo 2017 metų pavasario sesijos penkis kartus padaugėjo Seimo narių, skelbiančių savo susitikimus su registruotais lobistais: praėjusios rudens sesijos metu 14 Seimo narių paviešino 25 tokius susitikimus.

Aktyviausiai susitikimus skelbė Liberalų sąjūdžio frakcija – devyni iš dešimties frakcijos narių paviešino 126 susitikimus. Septyni iš aštuonių Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narių paskelbė 45 susitikimus ir padarė didžiausią pažangą – prieš pusmetį jos nariai nebuvo paskelbę nė vieno susitikimo.

31 iš 49 Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos atstovų paviešino 354 susitikimus.

Trys Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos nariai paviešino 12 susitikimų, 11 Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narių – 54 susitikimus, keturi Mišrios Seimo narių grupės atstovai – 54 susitikimus, trys Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos nariai – 13 susitikimų.

Nuo šio Seimo kadencijos pradžios parlamentarai paskelbė beveik 3,6 tūkst. susitikimų su interesų grupėmis ir registruotais lobistais.