Iš pradžių apie tai „Delfi“ informavo apie įvykį pranešęs anonimas. Jis nurodė, kad vienas yra pasisekęs boksininkas, o kitą sieja tampri giminystė su direktoriumi.

Naujienų portalas susisiekė su rajono sporto klubo vadovu ir paprašė patvirtinti gautą informaciją.

„Iš tikrųjų apie susiklosčiusią situaciją žinome jau nuo trečiadienio. Planavome pradėti ruoštis varžyboms, tą vaizdo įrašą mačiau jau ne kartą, nes siuntė man ne vienas žmogus, bet šiuo metu esu šokiruotas. Daugiau kažko pasakyti negaliu, tik tiek, kad vaikinas yra laikinai nušalintas nuo dalyvavimo varžybose iki tol, kol policija įvykdys tyrimą ir turėsime visą jo medžiagą“, – teigė jis.

Pasak vadovo, galimai smurtavęs nepilnametis sporto klube buvo pavyzdingas ir motyvuotas sportininkas.

„Jis reguliariai lankė treniruotes, buvo išsikėlęs sportinių tikslų, tokių protrūkių tikrai niekada nepasitaikė. Taigi, laukiame visapusiško policijos tyrimo ir bus visi rezulatati aiškūs. Šiuo metu, ką matome vaizdo įraše, yra smerktina. Tikrai nei vienoje sporto šakoje nėra mokoma tokio elgesio“, – pabrėžė jis.

Taip pat išaiškėjo, kad kitas galimas smurtautojas – direktoriaus sūnėnas. Paklaustas apie tai gimnazijos vadovas neneigė, bet informavo, kad sūnėno šeima tikrai nėra kuo nors įtakinga.

„Supraskite, šioje šeimoje auga penki vaikai. Tėtis dirba paprastą darbą, mama – bedarbė. Žinoma, aš nusišalinsiu nuo visų sprendimų, kurie bus padaryti gimnazijos taryboje ir mokytojų taryboje“, – informavo mokyklos vadovas.

Primename, kad kaip „Delfi“ pranešė iš anoniminio pašto parašęs asmuo, trečiadienį mokyklos persirengimo kambaryje du bendraklasiai kitų akivaizdoje diržais talžė kampe susigūžusį savo klasės draugą.

„Vėliau filmuota medžiaga paviešinta soc. tinkluose. Nukentėjusysis yra iš socialinę priežiūrą gaunančios šeimos, o užpuolikai – įtaką bendruomenėje turinčių šeimų atžalos. Nesinorėtų, kad ši istorija būtų tyliai nuleista užmarštin vien dėl įtakos ir protekcijų“, – apie įvykio aplinkybes ir dalyvius buvo pasakojama laiške.

Minėtame vaizdo įraše girdėti mokinių juokas ir matomi įtariami užpuolikai ir kampe diržais mušamas vaikinas.

„Delfi“ susisiekė su gimnazijos direktoriumi, kuris dar negalėjo tiksliai pasakyti, ar vaizdo įraše užfiksuotas smurtas nėra tik mokinių išdaiga.

„Supraskite, mokiniai gali ir suvaidinti, ar jūs negalvojate, kad taip gali būti? Jeigu rimtai, tai aš viską žinau, viską atlikome pagal nustatytą tvarką ir visi veiksmai yra atlikti, informavome tas institucijas, kurias reikėjo. Šį užfiksuotą atvejį dabar tiria policija ir patys laukiame naujienų“, – sakė jis.

Pasak direktoriaus, vaizdo įraše matomi mokiniai yra šešiolikos metų ir ką reikėjo, gimnazijos administracija padarė.

„Informavome ir išsikvietėme pokalbiui tėvus, bet kategoriškai teigti negalime, kad tai iš tikrųjų smurto atvejis“, – aiškino jis ir pabrėžė, kad policijai ir vaikų teisių tarnybai apie šį įvykį pranešta, kurie ir turi viską išsiaiškinti.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vedėjas Arūnas Malinovskis nurodė, kad šis įvykis žinomas ir tai laikoma galimu smurtu prieš nepilnametį.

„Gavus pranešimą, reaguota nedelsiant. Atliekamas situacijos vertinimas. Bendrauta su vaikais ir jų atstovais. Taip pat su mokyklos vadovybe.

Tarnyba, teisės aktų nustatyta tvarka, atlieka vertinimus tik dėl galimo melagingo pranešimo ir priima sprendimus, jų vertinimus atlikusi visus procedūrinius veiksmus. Kaip minėjau vyksta situacijos vertinimas“, – komentavo specialistas.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Greta Frajerytė „Delfi“ informavo, kad dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. (tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką).