Izraelio valdžia, siekdama užkirsti kelią koronaviruso plitimui, pradėjo įgyvendinti atsargumo priemones. Į šalį draudžiama atvykti asmenims, 14 dienų iki atvykimo dienos buvusiems Kinijoje, Honkonge, Makao, Tailande, Singapūre, Pietų Korėjoje, Japonijoje, Irane, Irake, Sirijoje ir Libane. Šis draudimas netaikomas Izraelio piliečiams ir jų šeimų nariams bei nuolatiniams Izraelio gyventojams.

Nuo kovo 6 dienos į Izraelį iš Austrijos, Ispanijos, Italijos, Prancūzijos, Šveicarijos ir Vokietijos atvykę užsienio piliečiai į šalį įleidžiami tik tuo atveju, jei turi galimybę 14 dienų nuo atvykimo izoliuotis privačiuose namuose. Jie nebus įleidžiami į šalį, jeigu deklaruos galimybę izoliuotis viešojo apgyvendinimo įstaigose (viešbučiuose ir pan.). Asmenys, atvykstantys iš nurodytų valstybių, Izraelio ambasadai savo rezidavimo valstybėje privalo iš anksto elektroniniu paštu persiųsti užpildytą deklaraciją dėl privalomo 14 dienų namų karantino, nurodant buvimo Izraelyje laiką ir adresą.

Šie apribojimai nėra taikomi užsieniečiams, vykstantiems tranzitu per minėtas valstybes.

Nuo kovo 6 dienos Palestinoje 30-iai dienų įvedama nepaprastoji padėtis – atšaukiami didesni renginiai, uždaromos mokymosi įstaigos, gali būti apsunkintas judėjimas tarp Palestinos miestų, atšaukiamos visos turizmo rezervacijos. Esantiems šalyje rekomenduojama imtis būtinų atsargumo priemonių, atidžiai sekti vietos institucijų skelbiamas rekomendacijas bei nurodymus ir jų laikytis.

URM primena, kad kelionės rekomendaciją konkrečiai valstybei galima pasitikrinti https://keliauk.urm.lt puslapyje.

Užsienio reikalų ministerijos visą parą budintis telefonas +370 5 236 2444 (WhatsApp: +370 699 83537), el. paštas pilieciai@urm.lt.

Daugiau informacijos dėl COVID-19 ir rekomendacijų gyventojams galima rasti Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos ir Pasaulio sveikatos organizacijos interneto svetainėse. „Karštoji linija“ – gyventojai gali konsultuotis telefonu 8 618 79984 (visą parą konsultuoja Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai).