Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovė Agnė Širinskienė feisbuke ironiškai sureagavo į šį dokumentą.

Politikė pašiepė situacijos „rimtumą“, sakydama, kad iš viešų šaltinių surinkta informacija, naudojant „Google“, negali būti jau tokia grėsminga.

„Pasirodo, garsiojoje Pažymoje, be kita ko, JIS informuoja, kad vieno kandidato į kandidatus prašymu, VSD buvo renkama informacija apie kitą kandidatą į kandidatus (kas savaime baisu). Dabar pažiūrėkime į, pasak JO, VSD surinktą medžiagą. Surinktos medžiagos paketas tikrai grėsmingas (negaliu patikėti akimis): pareigūnų iš viešų šaltinių pagal tris raktažodžius sugooglinti du straipsniai, ko pasekoje dar vienas portalas parašė trečią“, – teigė politikė.

Ji sakė, kad ir pati ne blogiau nei VSD gali naudotis „Google“.

„Be VSD pagalbos užtrukau kelias minutes surasti tam trečiam straipsniui, tad jau galėčiau laisvai įvardinti, kokie pirmieji du straipsniai buvo neva VSD „surasti“, – rašė LVŽS atstovė.

„Jei taip jau valstybėje yra, kad aukštas VSD pareigūnas išsigąsta VSD pajėgumų sugooglinti visus du viešai paskelbtus straipsnius, po to – rašo apie tai pažymoje NSGK pirmininkui (buvusiam), o tas skuodžia į STT ir paskui mėnesį Seimui beigi Tautai aiškina, kad reikia tokį pranešima tirti kaip neteisėtą asmens duomenų rinkimą, tai jau yra rimta“, – feisbuke rašė A. Širinskienė.

Politikė rašė, kad jei informacija iš tikrųjų buvo rinkta, o sugebėta surinkti tik tiek, tada ji pritaria V. Bakui valstybė rimtame pavojuje, dėl išaiškėjusio negebėjimo rinkti.

„Rimta, nes tarnybose dirbantiems padalinių vadovams tokia informacija apie googlą, pasirodo, yra ant tiek rimta, kad ją reikia, neraudonuojant iš gėdos, įtraukti į pažymas“, – teigė Seimo narė.

A. Širinskienė rašė, kad ši situacija nurodo, kad kai kurie buvę NSGK pirmininkai negeba adekvačiai vertinti esamos situacijos.

„Rimta, nes, dabar jau aišku, kad turėjome tokių NSGK pirmininkų, kuriems siaubą kelia tarnybų gebėjimas viešuose šaltiniuose surasti du straipsnius pagal menamą užsakymą nieko daugiau nerandant. Išeitų, tokie pirmininkai negeba adekvačiai vertinti ir atsisijoti jiems pateiktos informacijos ir jiems pakišti gali bet ką, kad ir triušį kepurėje“, – ironizavo ji.

Agnė Širinskienė, Vytautas Bakas

Parlamentarė užsiminė, galbūt šia situacija buvo tiesiog tikrinamas V. Bako budrumas.

„Jei taip tikrai buvo, kad visiems šitame epizode viskas yra rimta, čia jau visai be ironijos – valstybėje situacija tikrai rimta. Nebent kažkas tikrino buvusio NSGK pirmininko V. Bako budrumą ir tas, budrumui miegant, jausmingai patikėjo Pranešėjo rimtais ketinimais pranešti apie būtent tokį epizodą. Tada tikrai suprantu, tam tikrintojui pavyko. Miegantis Bako budrumas buvo patikrintas“, – rašė ji.

Visą pranešėjo V. Bakui įteiktą dokumentą galite rasti čia.