„Prezidentas pasitiki Valstybės saugumo departamentu ir jo vadovu, o bandymus sukelti visuomenės nepasitikėjimą šia tarnyba vertina kaip neatsakingą elgesį, kenkiantį valstybės saugumui.

STT bei Generalinė prokuratūra buvo informavusi Prezidentą apie vykdytą VSD veiklos tyrimą ir pristatė jo rezultatus. Jų vertinimu, tyrimo metu nustatyta, jog nusikaltimo sudėties nėra. Šios institucijos disponavo visa informacija, reikalinga tokiai tyrimo išvadai padaryti, todėl Prezidentas neturi pagrindo ja abejoti.

Pastarojo meto įvykius Prezidentas vertina kaip neatsakingą specialiųjų tarnybų veiklos politizavimą, kuris pagal savo modelį primena Prezidento rinkimų kampanijos metu sukeltą dirbtinį skandalą dėl manipuliavimo tarpbankinių palūkanų indeksu „Vilibor“.

Prezidento nuomone, neatsakingas informacijos skleidimas, visuomenę klaidinantis faktų interpretavimas ir politinis situacijos eskalavimas turėtų būti traktuojamas kaip valstybei kenkiantis bandymas diskredituoti svarbiausias jos institucijas“, – teigiama A. Zabarausko perduotame atsakyme.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys Vytautas Bakas ketvirtadienį į klausimus žurnalistams atsakė konferencijoje Seime. Jis teigė, kad yra įsitikinęs, kad yra būtinas parlamentinis tyrimas, kuris atsakytų į visus klausimus dėl Valstybės saugumo departamento galimai vykdyto neteisėto informacijos rinkimo.

„Delfi“ primena, kad trečiadienį BNS paviešino informaciją, jog aukšto rango žvalgybos pareigūnas yra informavęs Seimo ir teisėsaugos atstovus, kad VSD vadovybės nurodymu 2018-2019 metais žvalgyba rinko informaciją apie tuometinio kandidato į prezidentus Gitano Nausėdos aplinkos žmones ir diplomatą Vygaudą Ušacką.