Ši asociacija vienija 9 narius – bankus, turi ir asocijuotų narių. LBA misija – kurti visuomenės gerovę užtikrinant savitarpio supratimu grįstus bankų, jų klientų ir priežiūros institucijų santykius.

Nors, kaip rašo lrytas.lt, LBA nuolat dirba kita patyrusi komunikacijos specialistė, Sutartis tarp LBA ir D.Ulbinaitės buvo pasirašyta 2019 metų lapkričio mėnesį.

„D.Ulbinaitė bendradarbiauja su Lietuvos bankų asociacija pagal individualios konsultavimo veiklos pažymą. Ji teikia konsultacijas finansinio švietimo kampanijos organizavimo ir viešinimo klausimais“, – „Lietuvos rytui“ paaiškino asociacijos prezidentas Mantas Zalatorius.

Asociacijos atstovai neatskleidė, ar joje numatytas konkretus terminas, iki kurio bus reikalingos šios konsultantės paslaugos. Esą organizacijos veikla yra plati ir kartais prireikia papildomų rankų.

Tačiau M.Zalatorius neatsakė paklaustas, ar buvo skelbtas konkursas, kuriame būtų galėję dalyvauti ir kiti viešųjų ryšių paslaugas teikiantys konsultantai, agentūros.

DELFI primena, kad 2019 m. Lapkričio mėnesį savivaldybių asociacija pasiūlė visoms šalies savivaldybėms pirkti kadenciją baigusios prezidentės Dalios Grybauskaitės buvusios atstovės spaudai Daivos Ulbinaitės teikiamas konsultavimo paslaugas, antradienį pranešė dienraštis „Lietuvos rytas“.

D. Ulbinaitė siūlo komunikacinius gebėjimus sustiprinančias konsultacijas savivaldybių viešųjų ryšių specialistams. Galėtų atvykti į savivaldybę gilesnei situacijos analizei, kartu su savivaldybės administracija, viešųjų ryšių specialistais išanalizuoti komunikacijos patirtį ir problemas, parengti rekomendacijas bei preliminarias komunikacijos strategijas“, – rašoma Savivaldybių asociacijos direktorės Romos Žakaitienės rašte šalies merams.

R. Žakaitienė, kaip dienraštį citavo naujienų agenntūra BNS, tuomet sakė, kad pasidalinti žinia su merais prašė pati D. Ulbinaitė.