„Tokio klausimo atiduoti turbūt nebuvo (kuruojamos klimato kaitos srities – ELTA), buvo kalba sustiprinti toje ministerijoje, kur ekonomika, ūkis, inovacijos lygiai taip pat prisideda prie klimato kaitos mažinimo ir inovacijų diegimo. Yra siekis sustiprinti toje ministerijoje būtent su klimato kaita dirbančią politikos grupę ir prisidėti bendrai kartu aplinkos ir naujos ministerijos politiką formuojantiems specialistams, kad ta sritis būtų dar geriau koordinuojama“, – trečiadienį teigė K. Mažeika.

Anot jo, ministerijos pasidalintų atskiras kovos su klimato kaita sritis.

„Yra daugybė sričių, kalbant tiek apie biologinę įvairovę, aplinkosaugą, pastatų energetinį efektyvumą ir kitas sritis. Yra pakankamai plačios sritys, kur matome nemažą atsiskyrimą, idėjų poreikį ir tai, kas buvo iki šiol, kad konkrečios ministerijos siūlė savo priemones, jas padėjo įgyvendinti. Šiame etape matome, kad ta sritis pakankamai sustiprėjo ir galėtų dalis funkcijų būti vykdoma, kai ateityje du ministrai tvirtintų klimato kaitos programos nuostatas ir tai būtų tas pakankamas indėlis“, – sakė aplinkos ministras.

Kaip primena ELTA, prezidento Gitano Nausėdos nuomone, būtų galima diskutuoti apie Ekonomikos ir inovacijų, Energetikos bei Aplinkos ministerijų sujungimą į dvi ministerijas.

Sujungus Ekonomikos ir inovacijų bei Energetikos ministerijas, joms iš Aplinkos ministerijos būtų pavesta kuruoti su klimato kaita susijusius klausimus.