A. Bubnelis žurnalistams Prezidentūroje trečiadienį sakė, kad žiniasklaidoje platinama nepagrįsta informacija.

„Prezidento nuomone, įrodymais nepagrįstos informacijos skleidimas turėtų būti traktuojamas kaip bandymas diskredituoti svarbiausias institucijas. O siekis mažinti visuomenės pasitikėjimą jomis, kelia pavojų šalies valstybingumui ir šalies saugumui“, - sakė jis.

A. Bubnelis pranešė, kad tiek Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), tiek ir Generalinės prokuratūros atstovai informavo prezidentą G. Nausėda apie vykdytą tyrimą.

„Jų vertinimu tyrimo metu nebuvo nustatyta, kad yra nusikaltimo sudėties“, - teigė jis.

„Tikrai verta diskutuoti apie šių institucijų veiklos reglamentavimo saugiklius – ombudsmeno institutą, kuris leistų dar daugiau padidinti visuomenės pasitikėjimą jomis“, - kalbėjo Prezidentūros atstovas A. Bubnelis.

G. Nausėdos atstovas spaudai informavo, kad žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija prezidentui tapo žinoma, tik pradėjus eiti pareigas. Tai reiškia, kad prezidento rinkimų kampanijos metu jis to nežinojo.

Jis patikino, kad prezidentas G. Nausėda ar jo komanda nesikreipė į VSD.

„Prezidentas pasitiki institucijomis, pasitiki jų darbu. (…) Prezidentas neturi informacijos, kuri leistų įtakoti nepasitikėjimą šiomis institucijomis“, - kalbėjo A. Bubnelis.

Trečiadienį paviešinta informacija, kad aukšto rango žvalgybos pareigūnas yra informavęs Seimo ir teisėsaugos atstovus, kad VSD vadovybės nurodymu 2018–2019 metais žvalgyba rinko informaciją apie tuometinio kandidato į prezidentus Gitano Nausėdos aplinkos žmones ir diplomatą Vygaudą Ušacką.

VSD pareiškė, kad nerinko ir neteikė jokios informacijos apie minimus asmenis.