Pasak G. Kirkilo, šis sprendimas bent iš dalies leistų kompensuoti Kovo 11-osios nukeltus renginius, kurių metu buvo numatytas jau tradicinis V. Landsbergio sveikinimas.

„Gal mes sesijos atidarymo proga duokime Vytautui Landsbergiui pakalbėti. (...) Duokime pasisakyti. Vis tik Seimas pradeda, Seimas susirenka“, – sakė G. Kirkilas. Seimo valdyba nutarė pasiūlymą apsvarstyti.

Nepaisant to, Seimo valdyba ir toliau laikosi pozicijos patalpose vykstančius Kovo 11-osios renginius nukelti į gegužės mėnesį.

Seimo valdybos sprendimą atšaukti Kovo 11-osios renginius parlamente palaiko ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Nemanau, kad jūs priėmėte perteklinį sprendimą“, – Seimo valdybos posėdyje patikino A. Veryga.

Visgi, pasak sveikatos apsaugos ministro, nukelti renginius kol kas tėra rekomendacija, kuri situacijai kintant gali tapti ir privalomu nurodymu.
„Rekomendacija gali virsti imperatyvu – tokiu atveju, jei liga nevaldomai pradėtų plisti nuo gyventojo gyventojui. Tada tai nebūtų rekomendacija, o būtų nurodymas stabdyti renginius“, – pažymėjo jis.

ELTA primena, kad Seimo valdyba, atsižvelgdama į tai, kad Lietuvos Respublikoje paskelbta valstybės lygio ekstremalioji situacija, ir į sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo – rekomendacijas, nusprendė atšaukti visus iki balandžio 30 d. uždarose patalpose numatytus renginius Seime.