Kartu R. Karbauskis pažymėjo, kad daug „valstiečių“ parlamentarų galėtų vadovauti LVŽS frakcijai, tačiau savo asmeninį prioritetą jis planuoja pareikšti kovo pabaigoje vyksiančio LVŽS tarybos posėdžio metu.

„LVŽS frakcijos seniūnas tikriausiai bus renkamas kovo mėnesį, kada grįšime į mūsų sesiją, – sesija prasidės kovo 10 d. Virusas šiek tiek pakeitė mūsų judėjimo grafikus, dabar mes atšaukėme savo tarybos posėdį ir tuos susitikimus, kurie turėjo būti šią savaitę. (...) Mes planavome nutarti, kas bus seniūnas savo tarybos posėdyje, kuris jau turėjo praėjusią savaitę įvykti, jame būtų buvęs įvardintas kandidatas, nes partijos taryba tvirtina mūsų frakcijos seniūno poziciją. Kadangi atidėjome tarybos posėdį, atsidėjo ir tas klausimas, bet aš manau, kad vis tiek kovo pabaigoje tikriausiai mes vis dėlto susirinksime ir tą klausimą nuspręsime“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė R. Karbauskis.

Savo asmeninę nuomonę, kas turėtų perimti vadovavimą LVŽS Seimo frakcijai, R. Karbauskis teigė pasakysiąs tarybos posėdžio metu.

„Aš turiu savo nuomonę, bet sprendimą priima partijos taryba, ir aš pasakysiu tą savo nuomonę, kada ateis tarybos posėdis, kada ateis tas laikas. Manau, kad šiandien galime konstatuoti, kad po trejų metų mūsų darbo Seime tikrai yra labai daug politikų mūsų frakcijoje, kurie galėtų sėkmingai atlikti šitą pareigą. (...) Aš turiu savo prioritetą, bet tai pasakysiu, kada ateis laikas“, – pridūrė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad po sausio pabaigoje vykusio LVŽS Tarybos posėdžio R. Karbauskis paskelbė, kad traukiasi ne tik iš Seimo „valstiečių“ frakcijos seniūno, bet ir Kultūros komiteto pirmininko pareigų.

Sprendimą pasitraukti iš einamų pareigų Seime, tvirtino R. Karbauskis, lėmė noras parodyti dėmesį rinkėjams.