„Tai buvo visiškai mano sprendimas“, – LRT radijui sakė G. Landsbergis.

„Sprendimas buvo ganėtinai spontaniškas. Jis mano galvoje gimė antrojo (Prezidento rinkimų. – ELTA) turo pabaigoje. Sakyčiau netgi tą pačią rinkimų dieną. Man atrodė, kad pasiektas didžiulis rezultatas, jis jautėsi ore. Žmonės balsavo, vaikščiojo su burbuliukais nuo suknelių iki kaklaraiščių, peteliškių. Tai yra unikalus, spontaniškas, autentiškas judėjimas. Toks, kokio mes Lietuvoje ilgą laiką nebuvome matę. Ši emocija tvyrojo ore“, – sakė jis.

Pasak G. Landsbergio, už savo sprendimus jis nebijantis prisiimti atsakomybės.

„Už rezultatą atsakau aš – vienareikšmiškai. Todėl (TS-LKD pirmininko. – ELTA) rinkimai yra paankstinti ir vyks iškart po Seimo rinkimų. Tai bus ir atsakymas, kaip mūsų bendruomenė žiūri į, pavyzdžiui, į mano sprendimus, kurie buvo padaryti besiruošiant šiems rinkimams, taip pat į sprendimą pakviesti Ingridą Šimonytę“, – sakė TS-LKD lyderis.

G. Landsbergis teigė, kad, pasiūlydamas I. Šimonytei vesti partijos sąrašą, jis nuo atsakomybės tikrai nebėgo.

„Norėčiau uždaryti visas insinuacijas, kurios pasirodė, kad galima spekuliuoti, jog Landsbergis bėga nuo atsakomybės. Kategoriškai – ne. Atsakomybė yra vienareikšmiškai mano, ir aš esu ją pasiruošęs prisiimti“, – teigė jis.

Antradienį konservatorių lyderis G. Landsbergis patvirtino, kad Seimo narė I. Šimonytė sutiko vesti partijos sąrašą artėjančiuose Seimo rinkimuose, primena ELTA.

TS-LKD taryba jau patvirtino pirmąją dalį partijos vienmandatininkų. Dėl epidemiologinės situacijos atidėjus savaitgalį turėjusį vykti partijos Tarybos posėdį, balsavimas organizuotas elektroniniu būdu pirmadienį ir antradienį.