Jo nuomone, pirmiausia reikėtų sujungti Ekonomikos ir inovacijų bei Energetikos ministerijas, o po to sujungti Žemės ūkio ministeriją su Aplinkos ministerija.

„Nesakau, kad noriu sukritikuoti Lietuvos prezidentą, tačiau turiu ir savo pasiūlymą. Reikėtų pirmiausia sujungti dvi ministerijas – Ekonomikos ir inovacijų bei Energetikos ministerijas, taip pat reikia sujungti Žemės ūkio ministeriją su Aplinkos ministerija. Dalį Aplinkos ministerijos funkcijų, susijusių, pavyzdžiui, su klimato kaita, galėtų perimti Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Žemės ūkio ministerijos kompetencijoje turėtų būti miškų perspektyvos, teritorijų planavimo, gamtos apsaugos klausimai, nes šiuo metu dažnai šios funkcijos yra dubliuojamos ir problemos tinkamai nesprendžiamos. Jei viską perduosime vienai ministerijai, manau, kad vienas ministras „nepatrauks“, nes jam bus per daug funkcijų, jos dubliuosis su Žemės ūkio ministerijos funkcijomis, bus įvairiausių prieštaravimų ir nereikalingų ginčų“, – Eltai sakė V. Kamblevičius.

Jo nuomone, Žemės ūkio ministerija galėtų perimti du trečdalius Aplinkos ministerijos funkcijų, o vieną trečdalį – Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

V. Kamblevičius mano, kad nebūtų sudėtinga įgyvendinti tokį modelį ir tai galėtų įvykti per 2-3 mėnesius.

„Nenoriu būti pranašas, bet jeigu Prezidentūra pasiūlytų ir būtų Vyriausybės valia, manau, kad tai būtų galima padaryti nesunkiai dar iki Seimo rinkimų 2-3 mėnesių laikotarpiu“, – mano parlamentaras.

Juokaudamas V. Kamblevičius sakė, kad toks ministerijų jungimosi modelis galėtų „išgelbėti“ Žemės ūkio ministeriją nuo kėlimosi į Kauną.
„Čia mano asmeninė nuomonė dėl ministerijų reformos, bet neatmetu, kad Vyriausybė galėtų jai pritarti“, – Eltai sakė V. Kamblevičius.

Kaip primena ELTA, prezidento Gitano Nausėdos nuomone, būtų galima diskutuoti apie Ekonomikos ir inovacijų, Energetikos bei Aplinkos ministerijų sujungimą į dvi ministerijas.

Sujungus Ekonomikos ir inovacijų bei Energetikos ministerijas, joms iš Aplinkos ministerijos būtų pavesta kuruoti su klimato kaita susijusius klausimus.