Mirtinai alkoholiu apnuodytą mergytę pagimdžiusi moteris tikino, kad, kol laukėsi, esą negirtavusi, tik išgėrusi, kai susipyko su draugu. Visos abejonės sprendžiamos kaltinamojo naudai, be to, patikrinti, ar moteris nemeluoja, sudėtinga.

Prokurorė dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo prašė teismo skirti moteriai laisvės atėmimo bausmę dvejiems metams. Teismas nusprendė, kad pirmą kartą teisiama moteris dėl netyčinės mergytės sveikatai padarytos žalos į kalėjimą kol kas nekeliaus. Tačiau jai teks keisti gyvenimo būdą, negirtauti, registruotis užimtumo tarnyboje.

Teismas paskelbė, kad moteriai skiriama metų laisvės atėmimo bausmė, kurios vykdymas atidedamas pusantrų metų. Lygtinės bausmės metu moteris privalo ne tik nevartoti alkoholio, kitų svaiginančių medžiagų, bet ir rūpintis vaikai.

Praėjusiais metais per Lietuvą nuvilnijo žinia, kad į Klaipėdą iš Tauragės atvežta moteris pagimdė mergytę, kuriai nustatyta mirtinas, per 4 promiles viršijantis alkoholio kiekis. Gimdyvė atvežta neblaivi, jai prieš pat gimdymą nustatytas 2-jų promilių girtumas.

„Delfi“ primena, kad moters gyvenimas buvo įvardijamas spalvingu. Ji jau turi vaiką, kurio pati neaugina. Be to, mažylės mama gyveno ne vienoje Lietuvos apskrityje.

Iškart po gimdymo moteris nesidomėjo mažyle ir kokia jos būklė. Medikai sakė, kad jos pačios būklė buvo sudėtinga, tačiau nebaigusi gydymo moteris pasišalino iš ligoninės.

Socialiniai darbuotojai moterį įtiko grįžti į ligoninę, be to, moteris jau pakeitė nuomonė ir bendraudama su specialistais išsakė norą auginti mažylę. Šiuo metu mergytė auga pas globėjus.

Moterį gynęs advokatas tikino, kad nuteisti jos nėra už ką, mat dar negimęs kūdikis mediciniškai nėra įvardijamas žmogumi, subjektu. Tačiau teismo toks argumentas neįtikino. Moteris savo kaltės neneigė.

Advokatas sako, kad vos paskelbus teismo verdiktą jis dar negali pasakyti, ar moteris norės pateikti apeliacinį skundą, ar ne. Tačiau žada su ja susitikti ir paaiškinti teisines galimybes.