„Buvo kalbėta apie Ekonomikos ir inovacijų ministerijos klausimą, apie ministro kandidatūrą, ir buvo svarstyti du scenarijai: vienas scenarijus yra naujos ministro kandidatūros pateikimas arba apjungimas ministerijų.

Prezidento nuomone, būtų galima diskutuoti apie trijų ministerijų jungimą – Ekonomikos ir inovacijų, Energetikos bei Aplinkos ministerijų. Tai nėra nieko naujo, apie tai buvo kalbama ir anksčiau“, - po šalies vadovo susitikimo su premjeru Sauliumi Skverneliu sakė G. Nausėdos atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Prezidento atstovas patikslino, kad trys ministerijos būtų apjungiamos į dvi, Ekonomikos ir inovacijų ir Energetikos ministerijoms deleguojant klausimus, susijusius su klimato kaita.

Pasak atstovo spaudai, diskusijos dėl ministerijų jungimo galėtų prasidėti iki Seimo rinkimų.

„Tai yra dvi alternatyvos, apie kurias šiuo metu galvoja Vyriausybė, ir lauksime tolimesnių jų žingsnių. (…) Konkretūs terminai pateikti nebuvo“, – sakė A. Bubnelis.

Tinkamo ministro ieškoma nuo gruodžio

BNS priminė, kad ekonomikos ir inovacijų ministro pareigos laisvos nuo pernai gruodžio, kai buvęs ministras Virginijus Sinkevičius pradėjo eiti aplinkos eurokomisaro pareigas. Praėjusį mėnesį prezidentas atmetė premjero patarėjo Luko Savicko kandidatūrą tapti ministru.

Seimo sesijai prezidentas teikia viešųjų pirkimų reformą, taip pat siūlo pataisas dėl korupcijos prevencijos ir mokesčių sistemos stabilumo.

Po prezidento susitikimo su premjeru S. Skverneliu šalies vadovo atstovas spaudai sakė, kad yra svarstomos kelios kandidatūros į Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) vadovo poziciją.

„Kaip ir anksčiau buvo minėta, yra svarstomos kelios kandidatūros. Šiandien, šio susitikimo metu, detaliai tos kandidatūros aptartos nebuvo, tačiau akivaizdu, kad siekiant pokyčių viešųjų pirkimų srityje VPT reikalingas stiprus vadovas, kuris išmanytų sritį ir būtų geras vadovas, nes jo rankose bus sutelkta daug galių efektyvinant viešuosius pirkimus“, – sakė A. Bubnelis.

Pavasario sesijoje prezidentui ir Seimui taip pat reikės rasti sutarimą dėl kai kurių aukštų pareigūnų skyrimo – baigiasi valstybės kontrolieriaus, Valstybės saugumo departamento direktoriaus kadencijos, daugiau kaip keturis mėnesius nuolatinio vadovo neturi Viešųjų pirkimų tarnyba.

Seime taip pat laukia balsavimai dėl Aukščiausiojo Teismo pirmininko ir Konstitucinio Teismo teisėjų kandidatūrų.