Kaip po susitikimo sakė šalies vadovo atstovas spaudai Antanas Bubnelis, prezidentas domėjosi, kaip pasirengusi sveikatos apsaugos sistema, kaip veikia Ekstremalių situacijų valdymo centras.

„Prezidentas pakartojo savo pasitikėjimą centru“, - sakė A. Bubnelis.

Pasak šalies vadovo atstovo, per susitikimą G. Nausėda pasiūlė ir Prezidentūros specialistų pagalbą, jeigu tokios reikėtų.

Per susitikimą šalies vadovas taip pat pabrėžė, kad verta pradėti galvoti apie tai, kaip dėl viruso pasekmių galėtų būti paveikta Lietuvos ekonomika.

„Matome, kad pasaulio ekonomikai tai daro poveikį. Esame nedidelė valstybė, esame didesnių valstybių apsuptyje. Akivaizdu, kad tam tikrą poveikį Lietuvai tai turės, todėl verta įsivertinti scenarijus ir pagalvoti, kokios valstybės pagalbos gali reikėti verslo organizacijoms“, – sakė A. Bubnelis.

Ragino vadovautis oficialiomis rekomendacijomis

Šalies vadovas ragino visuomenę vadovautis oficialiomis rekomendacijomis, kaip reikėtų elgtis.

Pasak atstovo spaudai, prezidento nuomone, šiuo laikotarpiu ir apskritai situacijomis yra ypač svarbus visuomenės pasitikėjimas valstybės institucijomis.

„Tą pasitikėjimą galima užtikrinti, ir jo galima pasiekti, tik sklandžiu darbu, greitais sprendimais ir aiškia komunikacija apie juos“, - G. Nausėdos poziciją perdavė A. Bubnelis.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad istorija rodo, kad lietuviai turi bruožą susitelkti kritinėmis situacijomis.

„Nors tai šiandien dar nėra kritinė situacija, tačiau, prezidento nuomone, mes tikrai gebame susitelkti, kai yra poreikis. Čia kalbama ne tik apie valstybės institucijas, bet ir verslo organizacijas ir visuomenę apskritai“, - sakė A. Bubnelis.

Šiuo metu Lietuvoje yra diagnozuotas vienas koronaviruso atvejis. 39 metų moteris gydoma ligoninėje Šiauliuose. Dėl korinaviruso grėsmės šalyje paskelbta ekstremali situacija.