„Moters būklė labai gerai, ji sveiksta. Dabar klausimas, kada laikyti, kad moteris gali būti laikoma pasveikusia“, – LRT radijui pirmadienio rytą sakė S. Malinauskas.

Anot jo, pakartotiniai tyrimai moteriai gali būti padaryti dar šiandien, jai gali būti leidžiama grįžti namo.

S. Malinauskas pirmadienio rytą skubėjo raminti, kad buvimas šalia koronavirusu apsikrėtusių asmenų, nebūtinai reiškia, kad susirgs ir aplinkiniai.

Delfi primena, kad 39 metų moters iš Šiaulių šeimos nariai koronavirusu neapsikrėtė.

Visuomenės informavimo grupės vadovas S. Malinauskas feisbuke įvardijo ir didžiausią sunkumą.

„Asmeniškai pasikalbėjau su „Vilniaus degtinės“ vadovu. Tikrai sutarėm, kad visi norim rasti sprendimą ir jis bus surastas. Manau, kad net šiandien“, – apie dezinfekcinio skysčio trūkumo sprendimo būdą rašė jis.

Didesnis dezinfekcinio skysčio poreikis atsirado dėl koronaviruso plitimo rizikos.

Naujienų portalas 15min.lt praeitą savaitę skelbė, kad „Vilniaus degtinė“ siekia pradėti masinę dezinfekcinio skysčio gamybą, bet Sveikatos apsaugos ministerija leidimą siūlo suteikti tik nekomerciniams poreikiams.

„Sprendimų reikia ir kitur, daug kas įtempta, bet kol kas reaguojam laiku. Didžiausią baimę, kurią matau iš valdininkų, neduok Dieve kokį teisės aktą pažeisim. Kažkaip tai reikės įveikti, nes kur kas blogiau bus, jei nepažeisim, bet tai kainuos žmonių gyvybes ar sveikatą“, – feisbuke pirmadienio rytą rašė S. Malinauskas.

Užsimindamas, kad tokios situacijos suvaldymui gali prireikti ir labai nestandartinių sprendimų.

„Yra netipinių situaciją, kuriems reikia nestandartinių sprendimų. Jais sukursime ir precedentus ateičiai tokių krizių valdymui“, – teigė jis.

Pagal pirmadienio rytą Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pateikiamą informaciją, iki šiol iš viso atlikta 165 tyrimai dėl įtariamo koronaviruso.