Vienintelis Lietuvoje koronaviruso atvejis buvo patvirtintas praėjusį penktadienį Šiauliuose iš Italijos grįžusiai moteriai.

Visame pasaulyje užfiksuota beveik 89 tūkst. koronaviruso atvejų, mirė daugiau kaip 3 tūkst. žmonių.


Primename, kad Vyriausybės Visuomenės informavimo grupė anksčiau sekmadienį pranešė, jog šeštadienį į Santaros klinikų Infekcinių ligų centrą išvežtas 36-erių vyras, bet ištyrus jo mėginį, koronaviruso nenustatyta.

Skelbta, kad iš Italijos grįžęs vilnietis, vykdamas automobiliu iš Vilniaus oro uosto, sustojo netoliese esančioje IKEA prekybos centro aikštelėje ir išsikvietė medikus patikinęs, kad jaučia lengvus peršalimo simptomus, o namuose yra mažamečių vaikų. Jį medikai išsivežė į Santaros klinikų infekcinių ligų centrą“, – teigiama pranešime spaudai.

Visuomenės informavimo grupės vadovas Skirmantas Malinauskas BNS teigė, kad jokių pakartotinių tyrimų nėra atliekama. Anot jo, pirmadienį Respublikinė Šiaulių ligoninė vertins situaciją dėl šiaulietės.

„Moteris jaučiais gerai, pirmadienį bus sprendžiama, kaip elgiamasi toliau – ar bus atliekami pakartotiniai tyrimai, bus Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijos įvertintos, kada žmogus gali būti išleistas nekeliant pavojaus aplinkiniams“, – sakė jis.

Iš viso pasaulyje registruota daugiau nei 87 tūkst. susirgimų COVID-19, beveik 3 tūkst. žmonių mirė, beveik 43 tūkst. jau pasveiko.

S. Malinauskas taip pat patvirtino, kad kilus įtarimams dėl koronaviruso, medikai ir toliau veža gyventojus tyrimams į infekcines ligonines, tačiau dalis jų, nesant aiškių COVID-19 simptomų, gali būti išleisti laukti rezultatų į namus.