Iki šiol iš viso atlikti 142 tyrimai dėl įtariamo koronaviruso.

Kol kas Lietuvoje patvirtintas vienas užsikrėtimo koronavirusu atvejis.

Pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis Lietuvoje nustatytas penktadienį. Atlikus tyrimus, infekcija nustatyta iš Veronos (Italija) vasario 24 d. grįžusiai pacientei.

Paskutinę informaciją dėl šio tyrimo Vyriausybės atstovai buvo atnaujinę šeštadienį 22 val. Tuomet skelbta, kad naujų koronaviruso naujų atvejų nenustatyta.

„22 val. duomenimis, ištyrus mėginius dėl koronaviruso naujų atvejų nėra“, – teigta pranešime žiniasklaidai.

Skelbiama, kad penktadienį iš viso ištirti 46 mėginiai.

COVID-19 penktadienį diagnozuota iš Italijos grįžusiai šiaulietei, ji lieka pirmoji ir kol kas vienintelė užsikrėtusi šia infekcija. Tarp tirtų asmenų – ir šiaulietės artimieji, jie išleisti gydytis namo.

„Jos būklė yra gera, viskas sveikatos prasme su ja yra gerai. Ji kol kas dar yra gydymo įstaigoje (...). Tokie (žmonės – BNS), kuriems nereikia intensyvios medicinos pagalbos, nekarščiuoja, nereikia gydytojų priežiūros – jie tikrai galės grįžti namo. Bet kai gausime tikslias rekomendacijas iš Pasaulio sveikatos organizacijos, kada saugu tokius atvejus grąžinti namo. Ir ji grįš“, – ministerijoje surengtoje konferencijoje šeštadienį sakė A. Veryga.

Ministras, vadovaujantis dėl koronaviruso suburtam Valstybės ekstremalių situacijų valdymo centrui, sakė, kad iš viso yra per 3,7 tūkst. asmenų, grįžusių iš pavojingų regionų ar kitais atvejais užpildžiusių anketas su kontaktiniais duomenimis, 466 asmenys yra gavę nedarbingumo pažymėjimus ir neina į darbovietes, mokymo įstaigas.