„Per tris valandas Seimui tikrai neatsakysime. Manau, kad atsakymą galėtume pateikti pirmadienį“, - Eltai sakė S. Malinauskas.

Už komunikaciją apie koronavirusą atsakingas premjero patarėjas visgi užsiminė, kad sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos vadovaujamas Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centras yra linkęs uždrausti tik Seimo viduje planuojamus renginius, skirtus Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečio minėjimui.

„Krypstama link to, kad mes siūlysime leisti daryti mažesnę riziką keliančius renginius lauke, bet galbūt siūlysime drausti tuos renginius, kurie numatyti Seimo didžiosiose salėse“, - teigė S. Malinauskas.

Kaip ELTA jau skelbė, Lietuvoje nustačius pirmąjį užsikrėtimo koronavirusu atvejį, Seime į neeilinį posėdį susirinkusi valdyba nutarė kreiptis į Ekstremalių situacijų operacijų centrą, prašydama išsiaiškinti, ar Seimas gali organizuoti Kovo 11-osios renginius.

Šiai iniciatyvai Seimo valdybos nariai pritarė vienbalsiai ir Ekstremalių situacijų operacijų centro paprašė per tris valandas atsakyti.

Valdybai priklausanti konservatorė, buvusi Seimo pirmininkė Irena Degutienė teigė, kad valstybės Ekstremalių situacijų operacijų centras turi pateikti labai aiškų atsakymą, kaip elgtis Seimui Kovo 11-osios renginių metu. Jos teigimu, Seimas, kaip institucija, savarankiškai šiuo klausimu negali pasisakyti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)