Kaip DELFI teigė Šiaulių respublikinės ligoninės direktorius Remigijus Mažeika, be sergančios moters, ligoninėje yra stacionarizuoti karantino laikotarpiui dar penki pacientai. Kol kas atsakymų, ar jie serga – nėra. Šie asmenys yra sergančios moters giminaičiai.

Pasak R. Mažeikos, dar trys pacientai šiuo metu yra ligoninėje, kur juos apžiūri infekcinių ligų specialistai.

„Kol kas sprendžiame, ar reikia imti jų kraujo mėginius dėl koronaviruso“, - sakė Šiaulių respublikinės ligoninės vadovas.

Dar keturi asmenys yra saviizoliacijoje namuose, jų kraujo mėginiai taip pat paimti. Kol kas tyrimų rezultatai nežinomi. Nė vienas iš jų ligos simptomų nejaučia.

Pasak ligoninės vadovo R. Mažeikos, keturios moterys, kurios yra saviizoliacijoje, yra turėję kontaktų su susirgusia moterimi, kuri dėl koronaviruso šiuo metu gydoma Šiaulių respublikinėje ligoninėje.

Tarp pastarųjų yra ir Šiaulių „Juventos“ progimnazijos darbuotoja. Tai DELFI patvirtino Šiaulių meras Artūras Visockas.

Penktadienį ši ugdymo įstaiga uždaryta. Pasak mero, tai padaryta planuotai, nes ugdymo įstaigoje – peršalimo ligų protrūkis.

„Mokytoja buvo kelionėje Italijoje. Grįžusi iš kelionės, mokytoja pati, pabrėžiu – būtent dėl viešoje erdvėje esančių rekomendacijų, kreipėsi į medikus. Jokių ligos simptomų moteris nejaučia, tačiau vien tam, kad nebūtų spekuliacijų, ji keturiolikai dienų izoliavosi atskirai net nuo savo šeimos. Taip, sutapimas, kad moteris dirba mokykloje, kuri uždaryta dezinfekcijai.

Tačiau ši ugdymo įstaiga uždaryta ne dėl minėtos situacijos, o dėl gripo epidemijos – dar antradienį mokykloje sirgo 30 procentų moksleivių, tad ugdymo įstaiga buvo būtina uždaryti.

Mes tik prailginome, dėl šventos ramybės, mokyklos karantino laikotarpį iki penkių parų. Labai atsakingai užtikrinu, kad mokytoja po kelionės nebuvo užsukusi į savo darbovietę, tai yra informacija tikra, visu šimtu procentų. Labai prašau miestiečių vengti bet kokių spekuliacijų šia tema“, - DELFI sakė meras A. Visockas.