„Pasitvirtinus informacijai apie pirmąjį susirgimą, noriu aiškiai pareikšti, kad galime pasitikėti dirbančių specialistų kompetencija ir institucijų gebėjimu suvaldyti ekstremalią situaciją“, – cituojamas prezidentas Gitanas Nausėda.

Pasak prezidento, šiuo metu visiems Lietuvos žmonėms svarbu išlaikyti rimtį, elgtis atsakingai, vadovautis oficialiomis rekomendacijomis ir apie jas papasakoti savo artimiausiai aplinkai – giminaičiams, draugams ir bendradarbiams.

„Daug priklauso ir nuo mūsų pačių. Privalome prisiimti atsakomybę už mus supančių žmonių sveikatą ir vykdyti specialistų rekomendacijas bei nurodymus. Nėra absoliučiai jokio pagrindo panikai, todėl reikėtų duoti atkirtį tiems, kurie, sąmoningai ar ne, platina išgalvotą ar atvirai melagingą informaciją. Galime pasitikėti oficialiais informacijos šaltiniais, kurie yra laisvai prieinami“, – sako G. Nausėda.

Šalies vadovas pasiūlė Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centrui Prezidentūros specialistų paramą.

Lietuvoje penktadienį nustatytas pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronavirusu (COVID-19) atvejis. Atlikus tyrimus, infekcija nustatyta iš Veronos (Italija) vasario 24 d. grįžusiai pacientei. Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad 39 metų pacientė, užsikrėtusi koronavirusu, yra izoliuota Respublikinėje Šiaulių ligoninėje.