Lankytojų nuotaikos – ir nerimas, ir susitaikymas su lemtimi

„Ačiū Dievui, mane šiandien išrašo, laukiu, kol mane parsiveš. Baimė, aišku, yra. Nes virusas labiausiai pavojingas vyresnio amžiaus žmonėms, tokiems, kaip aš“, – sakė ligoninės koridoriuje sutiktas garbaus amžiaus šiaulietis.

Nors ligoninėje dėl gripo epidemijos paskelbtas karantinas, patvirtinus pirmąjį šalyje koronaviruso atvejį, jis dar labiau sustiprintas. Į ligoninę patenka tik medikai ir atvykstantys pacientai, uždrausta lankyti ligonius.

Šiaulių respublikinė ligoninė

„Pasakysiu taip: jeigu Dievo lemta numirti, taip ir nutiks. Aišku, saugotis reikia, tačiau nuo lemties juk nepabėgsi. Nutiko tai, kas ir turėjo nutikti. Juk šiais laikais žmonės iš tiesų daug keliauja, negyvena atsiskyrę, tad buvo tik laiko klausimas, kada infekcija pasieks ir mus“, – filosofavo priėmimo pas medikus laukiantis pusamžis vyras.

„Aišku, kad baisu. Neslėpsiu, nerimo esama nemažai. Įdomu, kas dėsis tada, kai šis virusas pradės plisti kartu su oro srautais?“ – svarstė kitas ligoninės lankytojas.

Ligoninėje stebima susirgusios moters šeima

Nors oficialiai nepranešama apie Šiaulių ligoninėje, izoliuotoje palatoje, gydomos pacientės profesiją, sklando informacija, kad ji – vienos mokyklos pedagogė. Ar tai tiesa – nėra aišku, nes ligoninės atstovai šios informacijos patikimumo nekomentuoja.

„Šiuo metu pacientė jaučiasi gerai. Jos simptomai – lengvas kataras su karščiavimu“, – portalui Delfi sakė Šiaulių respublikinės ligoninės atstovė spaudai Zita Katkienė.

Ji patikslino, kad šiuo metu ligoninėje, izoliuotose palatose, stebimi trys susirgusios moters šeimos nariai. Tai jos sutuoktinis ir du atskirai gyvenantys vaikai. Jie į medikus kreipėsi vakar vakare, o vyras – šį rytą. Dar vienas pacientas į ligoninę atvyko, kai grįžęs iš Italijos, kur buvo slidinėti, pasijuto blogai. Taip pat stebimas asmuo, kontaktavęs su susirgusia moterimi.

Šiaulių respublikinė ligoninė

Atsakymų iš laboratorijos laukiama su nerimu

„Paimti stebimų asmenų tepinėliai, jie nuvežti į Vilniuje esančią laboratoriją ir šiandien po pietų tikimės sulaukti rezultatų“, – sakė Šiaulių respublikinės ligoninės atstovė spaudai Z. Katkienė.

DELFI žiniomis, Šiaulių ligoninė ruošiasi tam atvejui, jeigu paaiškės, kad ir kiti asmenys serga naujuoju virusu. Jau užsakyti papildomi komplektai apsaugos kostiumų, paprašyta atsiųsti daugiau dezinfekcijos priemonių.

Šiaulių respublikinės ligoninės vadovas Remigijus Mažeika pripažino – tarp medikų esama nerimo, sakė skubantis į susirinkimą jų raminti. Trumpai sutikęs pakomentuoti, kaip į gydymo įstaigą pateko pacientė, vadovas gyrė moters supratingumą bei atsakingą elgesį.

„Turime tikrą sėkmės istoriją. Pacientė domėjosi koronavirusu, nuotoliniu būdu atsisiuntė informacinį lapelį. Ji suprato, jog geriausia prevencija – save izoliuoti.

Pajutusi pirmuosius simptomus, ji elgėsi labai atsakingai – į ligonę nevyko autobusu ar automobiliu, bet išsikvietė greitosios pagalbos automobilį. Juo ir buvo atvežta į ligoninę bei izoliuota“, – portalui Delfi sakė ligoninės vadovas Remigijus Mažeika.