„Nenorime anksčiau laiko kelti panikos tarp gyventojų ir nereikalingai didinti įtampą. Tačiau turime išlikti budrūs ir susitelkę veikti išvien. Panikai vietos tikrai neturi būti, todėl šiuo metu nepuolame garsiai skelbti to, kas tiesiogiai nesusiję su būtinybe keisti kasdienius žmonių įpročius, rutiną. Mes tikime kauniečių sąmoningumu objektyviai reaguojant į situaciją ir vykdant specialistų teikiamas rekomendacijas“, – teigia Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos vadovas.

Penktadienį, atsakydami į Eltos klausimus apie pasirengimo galimam koronaviruso protrūkiui Kaune, Savivaldybės atstovai pabrėžia, kad būtent medikai yra kertinė grandis, kuria visiškai pasitikima, tad ketinama jiems suteikti visokeriopą pagalbą bei paramą.

„Galime užtikrinti, jog Kaunas ruošiasi galimoms koronaviruso grėsmėms, jeigu užkratas pasiektų mūsų miestą“, – teigia Savivaldybės administracijos atstovė Eglė Čekavičienė.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Renata Kudukytė-Gasperė patvirtino, kad vykdomi visi nacionaliniu mastu teikiami sveikatos apsaugos institucijų, įstaigų ir visuomenės sveikatos specialistų nurodymai bei rekomendacijos. Taip pat imamasi savarankiškų priemonių ruošiantis galimiems įvykiams.

„Mes aktyviai palaikome ryšį ir bendradarbiaujame su gydymo, administravimo bei švietimo įstaigomis, seniūnijomis. Inicijuojame Ekstremalių situacijų komisijos pasitarimus ir šaukiame neeilinį posėdį.
Savo ruožtu Savivaldybės administracija siekia kuo plačiau informuoti kauniečius apie privalomas prevencines ir apsaugos priemones, saviizoliaciją bei sąmoningumą, vertinant savo ir artimųjų sveikatos būklę.

Taip pat skatiname atidėti tiek keliones, tiek vizitus į viešąsias įstaigas, masinių susibūrimų vietas, laikytis būtinų higienos normų, o atitinkamas rekomendacijas artimiausiu metu išsiųsime ir Savivaldybės žinioje esančioms švietimo įstaigoms“, – Eltą informavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja.