Socialdemokratų lyderio teigimu, šiuo metu svarbiausia leisti institucijoms dirbti savo darbą ir išlaikyti egzaminą – netrukdyti įgaliotiesiems asmenims ir ekspertams susitvarkyti nacionalinės grėsmės kontekste.

„Dabar yra tas etapas, kai turime elgtis santūriai, išlaikytai, klausyti ir laikytis nurodymų – ypač gydytojų nurodymų ir tęsti gyvenimą taip, kaip mums jis yra įprastas, kaip tomis aplinkybėmis yra įmanoma. Reikėtų vengti įvairiausių politinių intervencijų, tokių kaip R. Karbauskio siūlymai – politinių partijų susitarimai ar koalicinės tarybos posėdžiai, kuriuose būtų svarstomas šitas atvejis. Politikai – tie, kurie neturi įgaliojimų veikti, šiuo atveju nieko negali padėti, o gali tik savo hiperreakcija, perdėtu, nereikalingu dėmesiu sutrukdyti ar sugadinti kai kuriuos procesus“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė G. Paluckas.
LSDP lyderis priminė, kad užkrečiamųjų ligų plitimas yra nacionalinio saugumo klausimas.

„Užkrečiamų ligų plitimas ir su juo plintančios informacijos, baimės, panikos įvairios bangos yra nacionalinio saugumo klausimas, tai yra viena iš grėsmių – 14 numeriu įrašyta į mūsų Nacionalinių grėsmių strategiją.
Vadinasi, šitame kontekste visi turime, dar kartą sakau, elgtis atsakingai – ar pozicija, ar opozicija – nemedžioti kažkokių politinių taškų, o realiai pasistengti ir pagelbėti visoms vykdomosios valdžios institucijoms“, – pabrėžė G. Paluckas.

Šiuo metu, pasak socialdemokratų pirmininko, svarbiausia yra pasitikėti institucijų galimybėmis.

„Šiuo metu mes iš esmės laikome egzaminą, kaip tokiomis aplinkybėmis – vienokiomis ar kitokiomis, kurios susiklostytų būtent nacionalinio saugumo kontekste, elgsis valdžios institucijos ir visuomenė. Visuomenėje to santūrumo arba išlaikymo tikrai šiuo metu šiek tiek trūksta. Aš matau ir kolegas žurnalistus, ir influencerius socialiniuose tinkluose, kurie, mano galva, elgiasi neatsakingai, platindami įvairius samprotavimus, nuogąstavimus arba atvirą nepasitikėjimą, o kai kada ir panieką valstybinių institucijų atliekamiems darbams“, – pridūrė G. Paluckas.