Šitaip jis reagavo į vis pasikartojančius ir platinamus pranešimus apie neva užfiksuotą vieną ar kelis koronaviruso atveju Lietuvoje.

„VISI, KAS PRANEŠA APIE JAU NUSTATYTUS ATVEJUS LIETUVOJE TIESIOG MELUOJA“, – didžiosiomis raidėmis rašo patarėjas S. Malinauskas.

„Labai trumpai. Šiuo metu kraujo tyrimai atliekami du arba tris kartus per parą (priklausomai, koks yra poreikis). Esame sutarę, kad jau nuo šiandien, kai ims veikti Visuomenės informavimo grupė (VIG), tikslią informaciją apie rezultatus skelbsime taip pat du arba tris kartus per parą. Visi gaus pranešimus spaudai, informacija bus ir mūsų internetiniame resurse“, – rašoma S. Malinausko feisbuke.

Anot patarėjo, šiandien situaciją pakomentuos premjeras Saulius Skvernelis.

„Tam, kad jaustume, kaip juda informacija ir tam, kad visą informaciją iš visur galėtume pateikti vienoje vietoje', – rašoma feisbuko paskyroje.

Kol kas, anot jo, nė vienas iš 12 laboratorijose atsidūrusių mėginių nepasitvirtino.

„Pakartoju, nustačius pirmąjį atvejį mes informaciją gausime pirmieji ir ja iš karto bus pasidalinta su visuomene bei atsakyta į visus klausimus, kiek tai nepažeidžia asmens privataus gyvenimo apsaugos“, – teigiama įraše.

Vis daugiau šalių pasiekia pavojingu laikomas koronavirusas. Per praėjusią parą virusas pasiekė Rumuniją, Norvegiją, Daniją.

Ketvirtadienį pranešta apie pirmąjį koronaviruso atvejį ir Estijoje. Koronavirusas apima visą Europą, pirmasis atvejis užfiksuotas ir Estijoje

Pirmasis koronavirusu užkrėstas asmuo Estijoje buvo aptiktas trečiadienio vakarą, patvirtino socialinių reikalų ministras Tanelis Kiikas. Sveikatos valdyba teigė, kad netrukus bus surengta spaudos konferencija šiuo klausimu.