Kartu šalies vadovas pažymi, kad ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, šiuo metu viešintis JAV, esant tokiai situacijai turėtų atšaukti savo komandiruotes.

„Aš tikrai dabar nepradėsiu vertinti, ar yra gerai atostogauti būtent šiuo metu, ar nėra gerai atostogauti šiuo metu. Aš galbūt būčiau džiaugęsis matydamas premjerą ir vasario 16 d. minėjime. Atsitiko, kaip atsitiko, suprantu, kad laikas su šeima tikrai yra labai vertingas ir prasmingas, bet šiuo atveju tikrai labai laukiame premjero greičiau grįžtant namo.

Tikrai reikia spręsti labai sparčiai susikaupusius klausimus ir tai yra susiję ne tik su pareigūnų paskyrimais, bet ir, be abejo, koronaviruso būtinybe, kaip galima greičiau ir nevėluojant reaguoti į tai, kas vyksta aplink mus, o ne tiesiog džiaugtis, kad tas koronavirusas iki Lietuvos neatėjo. Toks džiaugsmas būtų tikrai trumparegiškas, nes matome, kad situacija tampa vis labiau komplikuota“, – lankydamasis Kazlų Rūdoje žurnalistams sakė G. Nausėda.

Prezidentas taip pat pridūrė, kad ir A. Veryga koronaviruso situacijoje turėtų atšaukti suplanuotas komandiruotes.

„Aš manau, kad tokioje situacijoje pareigūnas, ypač vadovaujantis šiai ministerijai, privalo atšaukti savo komandiruotes, nes jis kur kas labiau reikalingas čia“, – pridūrė G. Nausėda.

ELTA primena, kad atostogaujantis premjeras S. Skvernelis nedalyvavo Vasario 16 d. minėjime, taip pat sulaukė kritikos, jog nedirba plintant koronavirusui ir valstybei sprendžiant dėl ekstremalios situacijos paskelbimo. Vis dėlto S. Skvernelio patarėjas Skirmantas Malinauskas ELTĄ informavo, kad Vyriausybės vadovas dėl susiklosčiusios situacijos grįš iš atostogų anksčiau ir darbe jau bus ketvirtadienį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)