„Aš nenoriu sakyti, kad šitas ministras (aplinkos ministras K. Mažeika – ELTA) nesistengia, nieko nedaro (...). Ne, mėgina daryti. Kol kas ne viskas gerai sekasi, kol kas mėginama spręsti tik tam tikrų asmenų klausimus, aš kalbu apie Aplinkos apsaugos (departamento – ELTA) vadovą. To yra per maža“, – Kazlų Rūdoje žurnalistams sakė prezidentas.

Pasak jo, su aplinkos ministru jau buvo kalbėta, kad Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) turi būti reformuojamas. Pasak prezidento, netoleruotini ryšiai tarp departamento pareigūnų ir vietos verslo turi nustoti egzistavę.

„Mes su juo, paskutinį kartą susitikę, kalbėjome apie tai, kad turbūt šita institucija – AAD – turi būti reformuojama iš principo, turi trūkinėti tie ryšiai, kurie yra šiuo metu susiformavę tarp jo pareigūnų ir vietos verslo, kurie leidžia, suteikia galimybę atsirasti labai blogiems ir labai netoleruotiniems dalykams kaip „Grigeo“ skandalas Klaipėdoje“, – sakė jis.

Jo teigimu, nėra jokių garantijų, kad panašių atvejų kaip, pavyzdžiui, „Grigeo“, nepasitaikys Lietuvoje ateityje.

„Deja, neturiu jokių garantijų, kad tokių užslėptų bombų mes neturime daugiau Lietuvoje. Veikiausiai jų yra ir daugiau, tik ne tokio masto“, – teigė jis.

Visgi konkretizuoti prezidentas nesiryžo.

„Negaliu teigti konkrečiai apie tai, kol neturiu 100 proc. įrodymų“. – pridūrė G. Nausėda.