V. Čmilytės-Nielsen teigimu, toks pasiūlymas rodo, kad R. Karbauskis yra paskendęs politinėse kovose bei nesuvokia realybės.

„Absurdas net kalbėti apie partijų susitarimą koronaviruso grėsmės akivaizdoje. Visi ekspertai vienu balsu kalba apie tai, kad mes turime savaitę, maksimaliai dvi tam, kad pasirengtume, nes tik laiko klausimas, kada atsiras vienas ar kitas sergantis žmogus Lietuvoje, ypač šio sezono metu. Medikai vienu balsu šneka apie tai, kad nėra jokių instrukcijų, kad trūksta įrangos, medikai iš esmės savo jėgomis mėgina pasirengti tam, kas beveik neišvengiama. Kalbėti dabar apie partijų susitarimą, man rodos, yra visiškai nesuvokti realybės ir būti paskendusiam kažkokiose politiniuose kovose, batalijose“, – Eltai sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Žmogus, tvirtai stovintis ant žemės, dabar nekalbėtų apie politinių partijų susitarimą“, – pridūrė liberalų lyderė.

„Valstiečių“ lyderis R. Karbauskis trečiadienį socialiniame tinkle „Facebook“ teigė, kad ketinama ruošti partijų susitarimą dėl plintančios koronaviruso epidemijos.

Pasak politiko, šiame susitarime partijos būtų raginamos įsipareigoti neskleisti panikos ir dezinformacijos, o politikus būti korektiškus ir dirbant Lietuvos žmonėms nesinaudoti koronaviruso situacija savo politiniams tikslams pasiekti. R. Karbauskis pabrėžė, kad pasirašyti susitarimą bus kviečiamos visos parlamentinės partijos.