„Vienintelis Vytautas Bakas kelia abejones ir tos abejonės, tie burbulai bliūkšta“, - LRT radijui teigė D. Gaižauskas.

„Vytautas yra labai jautrus žmogus, jis yra atėjęs iš viešojo sektoriaus, jis pirmą kartą priėjo prie informacijos, prie duomenų bazių, kurios yra įslaptintos“, - pridūrė jis.

NSGK pirmininko teigimu, sprendžiant iš šiuo metu turimos informacijos, parlamentinio tyrimo tikrai nereikia.

„Manau, kad to tyrimo nereikia“, - sakė D. Gaižauskas. Tą patį jis deklaravo ir antradienį po NSGK vykusio posėdžio, kuriame buvo išklausyti Specialiųjų tyrimų tarnybos ir Generalinės prokuratūros vadovai.

V. Bakas teigia prieš metus sužinojęs, apie galimą neteisėtą informacijos rinkimą vienoje iš nacionalinį saugumą užtikrinančių institucijų. Pasak jo, tokiu būdu daromas galimai neteisėtas poveikis šalies vidaus politiniams procesams. Visgi buvęs NSGK vadovas neatskleidžia, kuri nacionalinį saugumą užtikrinanti institucija turima omenyje.

Tuo tarpu D. Gaižauskas LRT radijui užsiminė, kad nei STT, nei Generalinė prokuratūra nėra ta institucija, apie kurią kalba V. Bakas. Tačiau detalizuoti, kokia tai institucija konkrečiai, akcentavo jis, negalintis. Visgi, pabrėžė politikas, V. Bako minima institucija įstatymų laikosi ir savo darbą atlieka tinkamai.

„V. Bakas greičiausiai gavo informaciją iš kokio nors asmens ar asmenų, ją įvertino subjektyviai“, – apibendrino D. Gaižauskas.

Seimo valdyba trečiadienį spręs, ar inicijuoti laikinąją tyrimo komisiją dėl V. Bako pateiktos informacijos.