Socialinio feisbuko tinklo paskyroje R. Karbauskis pabrėžia, kad pasirašyti susitarimą bus kviečiamos visos parlamentinės partijos.

Politiko teigimu, ši susitarimo galimybė bus aptarta jau penktadienį vyksiančiame neeiliniame Koalicijos Tarybos posėdyje.

„Posėdyje (...) bus aptartas partijų susitarimo projektas, kuriuo šalies politikai įsipareigotų neskleisti panikos ir dezinformacijos, būti politiškai korektiški ir objektyvūs, dirbti vieningai žmonėms, nesinaudoti koronaviruso situacija savo politiniams tikslams pasiekti. Susitarimą pasirašyti būtų kviečiamos visos parlamentinės partijos“, – feisbuke rašo R. Karbauskis.

Politikas pažymi, kad būtent koronaviruso plitimo akivaizdoje reikalinga vienybė šalyje.

„Šiuo metu visi, tiek nuomonių formuotojai, tiek politikai, tiek žiniasklaida turime būti visi vieningi ir galvoti apie Lietuvos žmonių saugumą bei sveikatą. Ypač politikavimui sveikatos temomis vietos nėra ir tikiuosi, kad šioje situacijoje kiekvieno politiko elgesys bus atsakingas“, – feisbuke pažymi R. Karbauskis.

Savo socialinio tinklo paskyroje politikas tai pat teigė, kad susirinkusi Taryba aptars Lietuvos valstybinių institucijų pasirengimas atremti ir suvaldyti ekstremalias situacijas, įskaitant pasaulyje plintančią koronaviruso epidemiją, taip pat tarsis, ar reikalingos papildomos priemonės, kurios padėtų plačiau informuoti Lietuvos žmones, apie galimas grėsmes ir esamą situaciją.