Prezidento rinkimuose savo jėgas išbandžiusi Ingrida Šimonytė, kaip ir praėjusius rinkimus kandidatuos Vilniuje, Antakalnyje. TS-LKD pirmininkas pabrėžė, kad apsisprendimas dėl sąrašo dar nėra galutinis. TS-LKD dar nėra gavusi pačios I. Šimonytės galutinio atsakymo, ar ji dalyvaus Seimo rinkimuose.

Partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis irgi nekeis savo vienmandatės, ir kandidatuos Centro Žaliakalnio apygardoje.

Ypatingas dėmesys Kaunui

Pasak partijos pirmininko, ypatingas dėmesys šį kartą buvo skiriamas Kaunui.

„Didžiausias dėmesys mano asmeniškai ir mano komandos buvo skirtas Kaunui. Aš manau, kad Kaunas yra strateginė vieta partijai ir apskritai šiuose rinkimuose“, – sakė G. Landsbergis.

Kauno sąraše yra trys dabartiniai Seimo nariai. Kaip jau minėta, G. Landsbergis preliminariai kandidatuos Centro-Žaliakalnio apygardoje, Kalniečiuose kandidatu numatytas Arvydas Anušauskas, Aleksote-Vilijampolėje – Vytautas Juozapaitis, Panemunėje – Gintarė Skaistė, Petrašiūnuose-Girčiupyje – Kazys Starkevičius.

Šilainiuose preliminariai kandidatuos buvusi partijos kandidatė į miesto merus Jurgita Šiugždinienė. Savanorių apygardoje kandidatuos Kauno miesto tarybos narys Paulius Lukševičius.

Vilniuje – kandidatuos ir buvęs Adamkaus ir Grybauskaitės patarėjas

Vilniuje be kitų narių – Šeškinės-Šnipiškių apygardoje kandidatuos ir jau kurį laiką partijai patarinėjąs buvęs prezidentų Valdo Adamkaus ir Dalios Grybauskaitės patarėjas Mindaugas Lingė. Panerių-Grigiškių apygardoje kandidatuos klaipėdietė Seimo narė Agnė Bilotaitė. Kaunietė Aistė Gedvilienė, kuri prieš tai rinkimuose kandidatavo Panerių rinkimų apygardoje šįkart, tikėtina, kandidatuos Fabijoniškėse.

Pašilaičių, tikėtina, kad kandidatuos Vytautas Kernagis, Verkių – Dainius Kreivys, Žirmūnų – gerai šioje apygardoje kartą jau pasirodžiusi Paulė Kuzmickienė. Senamiesčio-Žvėryno apygardoje kandidatu numatytas Mykolas Majauskas, Pilaitės-Karoliniškių - Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Naujosios Vilnios - Monika Navickienė, Naujamiesčio-Naujininkų - Žygimantas Pavilionis, Justiniškių-Viršuliškių - Paulius Saudargas, Lazdynų - Algis Strelčiūnas, Antakalnio – I. Šimonytė.

Klaipėdoje apsispręsta dar ne dėl visų kandidatų

Klaipėdoje partija nusimatė dar ne visus kandidatus. Pajūrio apygardoje preliminariai kandidatuos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys, o Baltijos apygardoje – neseniai į partiją įstojęs buvęs kariuomenės vadas Arvydas Pocius.

Iš viso partija viešai pristatė 55 rinkimų apygardų preliminarų sąrašą. Iš viso yra 71 rinkimų apygarda.

Vienmandatės – ir išėjusiems iš „valstiečių“ frakcijos

Bronislovas Matelis rinkimų apygardos nekeis. Jam numatyta vieta Nevėžio vienmandatėje, kur per praėjusius rinkimus buvo išrinktas kaip nepriklausomas kandidatas. Tada po rinkimų jis nuėjo dirbti į valstiečių-žaliųjų frakciją Seime, bet ją paliko ir prisijungė prie Seimo konservatorių.

Raimundas Martinėlis, kurio karjera Seime šią kadenciją klostėsi analogiškai, irgi išlaikė savo vienmandatę, tik jau kandidatuos kaip TS-LKD kandidatas – Sėlos apygardoje.

2016 m. pagal Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos sąrašą išrinktas, bet paskui pas Seimo konservatorius perėjęs Justas Džiugelis kandidatuos Nemenčinės vienmandatėje apygardoje.

Sąraše – lyginant su 2016 m. yra pokyčių

Dalis dabartinių Seimo narių kandidatuoja regionuose. Kai kurie jų vienmandačių, lyginant su 2016 m. rinkimais, nepakeis – Andrius Navickas kandidatuos Kėdainiuose, Laurynas Kasčiūnas – Dzūkijos, Jurgis Razma – Plungės-Rietavo, Valentinas Stundys – Molėtų-Širvintų apygardoje

Kęstutis Masiulis iš Karoliniškių apygardos Vilniuje, kurioje kandidatavo 2016 m. „iškomandiruotas“ į Šiaulių krašto apygardą, Audronius Ažubalis – iš Šeškinės vienmandatės apygardos 2016 m. – į Kaišiadorių-Elektrėnų apygardą. Per praėjusius rinkimus Kauno Kalniečių apygardoje keltas Andrius Kupčinskas siūlomas į kandidatus vienmandatė Dainavos apygardoje (apima Prienus, Birštoną – „Delfi“).

2016 m. Pietų Žemaitijos apygardoje kandidatavęs Stasys Šedbaras 2020 m. rinkimuose turėtų kandidatuoti Trakų-Vievio apygardoje.

Sąraše - buvęs dabartinių valdančiųjų viceministras

TS-LKD kandidatų sąraše yra ir buvęs aplinkos viceministras Dalius Krinickas, šias pareigas ėjęs vadovaujant aplinkos ministrui Kęstučiui Navickui. Jo kandidatūrą konservatoriai žada kelti Nalšios pietinėje apygardoje, atkreipė dėmesį BNS.

Tauragėje keliama Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario Arūno Valinsko kandidatūra.