F. Kukliansky teigia, kad per Sausio 13-osios minėjimą Seime į ją nepažįstamas žmogus kreipėsi: „Baik teršti Lietuvą. Žydelka tu, ir ne vieta čia jums Lietuvoje“.

Žydų bendruomenės pirmininkė po kelių dienų kreipėsi į Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį, kad būtų nustatytas ją įžeidęs žmogus. Parlamento vadovas informaciją perdavė teisėsaugai.

Policija iš pradžių atsisakė pradėti tyrimą, tačiau prokuratūra antradienį panaikino šį sprendimą ir nusprendė, kad tyrimas būtinas, siekiant išsiaiškinti visas aplinkybes.

„Tikslinga atlikti papildomus ikiteisminio tyrimo veiksmus: nustatyti (...) asmens tapatybę, nustačius asmenybę, asmenį apklausti“, – rašoma prokurorės nutarime. Nutarimą antradienį savo interneto svetainėje paskelbė Lietuvos žydų bendruomenė.

„Aš noriu žinoti, kas tas žmogus, ir kad apie jį sužinotų ir kiti žmonės. Mano tikslas tikrai nėra pasodinti žmogų į kalėjimą, bet tokie pasisakymai neleistini. Svarbu, kaip valstybė kovoja su neapykantos nusikaltimais“, – BNS antradienį sakė F. Kukliansky.

Ji teigė mananti, kad teisėsauga sprendimą pakeitė dėl žiniasklaidos dėmesio – pirmadienį straipsnį apie policijos sprendimą paskelbė dienraštis „Lietuvos rytas“.

Anot „Lietuvos ryto“, policija tyrimo nepradėjo, argumentavusi, jog „nebuvo gauta duomenų, kad būtų kryptingai tyčia siekiama skatinti neapykantą prieš žydų piliečius“.