Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį atvertė baudžiamąją bylą, kurioje prokurorų kaltinimų dėl neatsargių nusikaltimų padarymo sulaukė 1-ojo Chirurgijos skyriaus gydytojai Antanas Eigminas ir Loreta Lapinaitė.

A. Eigminas gydytojo licenciją turi nuo 2010 m., o L. Lapinaitė – nuo 2007 m.

Šioje byloje nukentėjusiaisiais pripažinti netikėtai ligoninėje mirusios Vilniaus kolegijos studentės šeima – tėvai, broliai ir sesuo. Jie visi pageidavo, kad baudžiamasis procesas vyktų už uždarų durų, todėl teisėjas Olegas Zaicevas, gerbdamas šeimos privatumą, šį prašymą patenkino ir nutarė rengti neviešus posėdžius.

Nei mirusios merginos šeima, nei baudžiamojon atsakomybėn patraukti medikai žurnalistams nekomentavo byloje surinktų duomenų, apie gydytojams pateiktus kaltinimus kol kas nepanoro kalbėti ir valstybinį kaltinimą palaikanti prokurorė.

Delfi žiniomis, jauna vilnietė Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje mirė dar 2017 m. šv. Kalėdų rytą – išvakarėse dėl pilvo skausmų buvo paguldyta į ligoninę, jai buvo konstatuotas virusinės kilmės kraujo užkrėtimas, mergina maždaug po šešių valandų mirė.

1-ojo Chirurgijos skyriaus vedėjas Algimantas Stašinskas sakė, kad gydytojai L. Lapinaitė ir A. Eigminas tebedirba ligoninėje, nes nebuvo teisinio pagrindo nušalinti nuo pareigų – jų kaltė dar neįrodyta apkaltinamuoju nuosprendžiu.

„Visi pergyvenome dėl šios nelaimės, kiekvienam gydytojui, kai taip atsitinka, yra didžiulis stresas, nelaimė, – sakė A. Stašinskas. – Mes esame chirurgai, ir galime pasakyti, kad šioje situacijoje chirurginės ligos nebuvo.“

Gydytojas mano, kad jo vadovaujamo skyriaus kolegos klaidų nepadarė, tačiau greičiausiai suklydo kiti ligoninės darbuotojai: „Galbūt ir buvo klaidų pirminiame etape, kai pacientę reikėjo guldyti ne į Chirurgijos, o į kitą skyrių, nes kai į mūsų skyrių paguldo, chirurgai žiūri, ar reikia operuoti, – jos nereikėjo operuoti.“

Jeigu teisme bus įrodyta gydytojų kaltė, jiems grės bauda, arešto arba laisvės atėmimo iki ketverių metų bausmė, be to, jiems gali būti uždrausta tam tikrą laiką dirbti gydymo įstaigose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (466)