Vėjo krypčiai ir stiprumui keičiantis, pasak ESO atstovo, šiuo metu fiksuojami tik pavieniai elektros oro linijų gedimai, be elektros paliekantys tik po kelis šimtus ESO klientų, tačiau ir jie labai operatyviai šalinami.

Šeštadienį pagrindiniai gedimai buvo fiksuojami pajūryje, Žemaitijoje, Vilniaus rajone, o sekmadienį – centriniuose ir Rytų Lietuvos rajonuose (Vilniaus, Širvintų, Jonavos, Raseinių, Šakių, Kaišiadorių, Utenos, Anykščių, Ignalinos ir kt. rajonuose). Esminės gedimų priežastys: virstantys medžiai, jų šakos nutraukia elektros oro linijas, sulaužo atramas ir sukelia gedimus elektros pastotėse.

ESO atkreipia dėmesį, kad savaitgalio vėjas sukėlė ypač sudėtingus gedimus miškingose vietovėse, kai vienoje elektros linijoje fiksuojama ir ne po vieną medžių ar jų šakų virtimą ant elektros oro linijų, ir pačių atramų sulaužymą. Tokiems gedimams šalinti prireikia papildomų ESO pajėgų, įrangos ir pats gedimo šalinimas užtrunka.

Nepaisant to, vidutinė elektros tinklo gedimų šalinimo trukmė siekia iki 1-1,5 val. Gedimų šalinimu rūpinasi beveik 100 operatyvinių brigadų visoje Lietuvoje.