Naujienų apžvalgą su J. Smoriginu pradėjome nuo Viktorijos Kuodytės. Savaitės pradžioje prezidentas Gitanas Nausėda, taisydamas nesusipratimą, įteikė jai Nacionalinę premiją.

J. Smoriginas tvirtino, kad „prie karaliaus kojų visada sėdėdavo juokdarys, kuris valdydavo valstybę“, tad esą reiktų gerai pagalvoti, kas gali ir kas negali dirbti apsaugos darbuotojais prezidentūroje. Jo teigimu, prezidentą turi supti ir mene, ir kultūroje, ir kitose srityse nemenką žinių kraitį turintys asmenys.

Savaitės apžvalgoje atsidūrė ir apsinuoginusi Inga Stumbrienė. Ji socialiniuose tinkluose pasidalijo nuotrauka, kurioje dalį kūnbo pridengė tik rožių žiedlapiais. I. Stumbrienė tvirtino, kad nuotrauka – dovana vyrui Meilės dienos proga.

J. Smoriginas tvirtino, kad pamatęs nuotrauką net nepagalvojo, kad čia I. Stumbrienė, nes nuotraukoje ji atrodo kiek kitaip nei realybėje. „Labai daug jai kainavo dažų ir tinko, kad paslėptų save, nes ji visiškai nepanaši į save“, – tvirtino J. Smoriginas.

„Ji yra ne moteris, ji yra turtuolė. O turčiai netenka lyties, – kandžiai kirto J. Smoriginas. – Aš negalvoju, kad valstybėje, kurioje tiek daug bado ir vargo, kai tėvas šalia toks turtingas, elgtis taip erzinančiai...“

Choreografas kritikavo ir medžiotojus. Jo teigimu, medžiojimas nėra tinkamas atsipalaidavimo būdas. „Jei šlapimas man trenks į galvą, mano atsipalaidavimo būdas – išeit vakare, gaudyt panas Gedimino prospekte ir tratinti jas“, – kalbėjo J. Smoriginas.

Jurijus Smoriginas

Laidoje „Jūs rimtai?“ buvo aptarta ir naujiena apie pacientės užpultą medikę. Moteris tiesiog įpuolė į kabinetą, griebė medikę, puolė rauti plaukus ir ją tampyti. J. Smoriginas tvirtino, kad tai visiškai nestebina. „Būkime atlaidūs. Kiekvienam eiliniam Lietuvos piliečiui yra sunku gyventi, – kalbėjo J. Smoriginas. – Kai pasieksite penkiasdešimties metų amžių, pamatysite, kad ir nerviukai ne tie, ir kantrumas ne tas.“

Buvo aptartas ir dar vienas #metoo skandalas. Šį kartą dėmesio centre atsidūrė merginas esą viliojęs fotografas. Ką apie tai mano J. Smoriginas? „Netikiu nė vienu žodžiu. Aš iš viso #metoo netikiu, – kalbėjo J. Smoriginas ir pridūrė. – Jūs esate moteris, aš esu vyras. Jūs gundote, aš pasiduodu. Moteris gundo visą laiką.“

J. Smoriginas tvirtino, kad visos moterys „varto akis“. Net ir pačios eidamos pas fotografą esą iš anksto žinojo, kad žais. „Visą ir darė, kad diedukui atsirastų erekcija“, – tvirtino J. Smoriginas.

Vyrus J. Smoriginas užstojo ir aptardamas dar vieną žinią apie sostinės klube išžagintą merginą. Po įvykio vienas policijos pareigūnas socialiniame tinkle parašė kandų komentarą, esą mergina pati kalta. J. Smorigino nuomone, pareigūnas tiesiog dar jaunas.

J. Smoriginas nepagailėjo kritikos ir negražiai besielgiančioms merginoms.

„Ateikite pas mane, pernakvokite Vokiečių gatvėje. Ryte kas rėkia šeštadienį? Panos girtos kaip šliurės. Diedų nė karto negirdėjau. Jūs pačios geriate, pačios valkiojatės, tai ir tempia jus į tualetus, – kalbėjo J. Smoriginas. – Padorios moterys į naktinius klubus nevaikšto ir su įtartinais tipais nebendrauja.“

Kritikos sulaukė ir į „Euroviziją“ keliaujantys „The Roop“. J. Smorigino teigimu, jų šokio ženklas primena ženklą, kuriuo estai pašiepia suomius dėl jų lėtumo.

„Daug metų dirbau Suomijoje ir Estijoje. Estai suomius vadina elniais, briedžiais, – teigė J. Smoriginas. – Jie lėti ir šneka lėtai.“

„Mes nuvešime į Europą pajuokos objekto simbolį, primityvią, pagal šaukštuko mušimą dainušką ir medinį šokantį buratiną“, – kritikavo J. Smoriginas.

Beje, jo tvirtinimu, dainų konkurse būtina gerai dainuoti.