Sergančio vaiko mama neturėjo daug komentarų dėl šios situacijos. Moters nuomone, nuotraukos ir taip iškalbingos. Jose galima išvysti seniai nevalytas patalpas, apsilaupiusias kėdes ir sienas, nuo dulkių nevalytas ventiliacijos angas ir paukščių apdergtas palanges. Moteris taip pat pabandė pavalyti vieną iš palatos kampų ir ant servetėlės buvo akivaizdžiai matomas likęs purvas.

Internautai komentavo, kad patalpos primena karcerį, o kiti šaipėsi, ar tik „čia ne vintažinis stilius?“ Taip pat tie, kurie šiame vaikų skyriuje lankėsi anksčiau, spėliojo, jog greičiausiai renovuoti dar ne visi ligoninės aukštai.

Kad būtų išsklaidytos visos abejonės, „Delfi“ susisiekė su Kauno klinikinės ligoninės Komunikacijos specialistu Sauliumi Tvirbutu. Jis apgailestavo dėl to, ką teko pamatyti mažosios pacientės mamai.

„Pirmiausiai apgailestaujame ir atsiprašome dėl nemalonios pacientų patirties vis dar likusiose neremontuotose palatose. Jų Vaikų ligų padalinyje iš 66 dar yra 9. Tačiau jau parengtas jų renovacijos projektas ir artimiausiu metu bus pradėti darbai.

Paprastai į šias paltas pacientų jau neguldome, tačiau suaktyvėjus peršalimo ligoms ir prasidėjus gripo epidemijai, turime labai daug ligoniukų. Norime juos išskirstyti, kad palatose jie su tėveliais gulėtų atskirai nuo kitų, sergančių infekcinėmis ligomis, jei jos skiriasi tarpusavyje“, – teigė atstovas.

Jis taip pat pabrėžė, kad ir kaip būtų, visos palatos privalo būti švarios ir šiuo metu yra atliekamas vidinis tyrimas, ar palata buvo kokybiškai parengta ir prižiūrėta atsakingų už tai darbuotojų.

„Imsimės visų priemonių, kad tokie atvejai nepasikartotų. Džiaugiamės, kad pacientei buvo suteiktas kokybiškas gydymas ir dar kartą atsiprašome dėl apmaudžių atskirtų darbuotojų galimo aplaidumo“, – tvirtino S. Tvirbutas.

Ligoninės komunikacijos specialistas irgi pasidalino nuotraukomis, norėdamas parodyti, kad daugelis patalpų suremontuotos ir jaukios.