Politkas rašė, kad artimieji Agnei pagalbos suteikti jau nebegali.

„Nežinau, ką ir kaip rašyti, bet žinau, kad turiu kažkaip bandyti paaiškinti ar pasiaiškinti. Visą naktį ir rytą kalbuosi su savimi... Agnei reikia pagalbos, kurios, deja, nei aš, nei dauguma artimųjų nebegalime suteikti. Prašau, palaikyti ją, nors tai ir nėra lengva. Per ilgą laiką artimųjų GAILESTIS virto NUOLAIDŽIAVIMU, o Agnei – paskata nesikeisti...“, – rašė jis.

Toliau politikas rašė, kad visiems būtina padėti Agnės „paslaptį“ nusimesti.

„Vėliau susidūrėme su įstatymais, kurie išaukštindami „asmens paslaptį‘‘ sukuria būtent tokias situacijas, kuriose asmuo, kuriam labiausiai reikia pagalbos, paliekamas vienas su savo „paslaptimi‘‘. Ir tai vadinama žmogaus teise, nors ji veda į pražūtį. Sakoma, negalima kitam perimti žmogaus naštos. Galima tik žmogui padėti ją nusimesti, bet tik jam pačiam to norint. Kaip pasiekti ar pažadinti tą norą!“, – feisbuke teigė A. Zuokas.

Jis ragino skaitančius A. Zuokienės žodžius jos nekritikuoti.

„Prašau, nerašyti piktų ir užgaulių komentarų po Agnės įrašais, kurie yra apsvaigimo būsenos vaisius. Prašau, jei galite, rašykite: „Agne, tu gali padėti sau. „Dėl savęs, ir dėl tų, kurie tave myli.‘‘ – juk taip daug metų raginai moteris rūpintis savo sveikata...‘‘. Būtent taip buvo parašyta ant rožinio autobusėlio, kurį aplankė šimtai tūkstančių moterų. Mielos moterys, prašau, dabar jūsų eilė paraginti Agnę susirūpinti savo sveikata“, – prašymą feisbuke rašė jis.

Agnė Zuokienė, Artūras Zuokas

Trečiadienį žiniasklaidą pasiekė žinia, kad su buvusiu sostinės meru Artūru Zuoku besiskirianti Vilniaus savivaldybės tarybos narė Agnė Zuokienė antradienį kreipėsi į policiją dėl prieš ją naudojamo smurto.

Delfi primena, kad su buvusiu sostinės meru A. Zuoku besiskirianti Vilniaus savivaldybės tarybos narė Agnė Zuokienė antradienį kreipėsi į policiją dėl prieš ją naudojamo smurto.

Sostinės policija BNS nurodė 16.46 val. gavusi pranešimą Zuokų adresu, kad prieš moterį ir vaikus smurtauja vyras.

„Pareigūnai nuvyko, priimtas pareiškimas, surinkta medžiaga tikslinimui, ji perduota Vilniaus miesto 3–iajam policijos komisariatui, kuris viską ir išsiaiškins. Pranešimas buvo dėl smurto artimoje aplinkoje“, – BNS sakė Vilniaus policijos atstovė spaudai Julija Samorokovskaja.

Kaip BNS teigė A. Zuokienės advokatas Kęstutis Švirinas, politikė jį informavo, kad antradienio pavakarę nebuvo įleista į šeimos butą Užupyje, taip pat – kad jai nebuvo leista pasimatyti su nepilnamete dukra.

Pradėjo bendrauti su šeima

Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovas spaudai Arūnas Malinovskis Delfi trečiadienio vakarą pasakė, kad pradėtas bendravimas su šeima.

„Pasirodo, buvo pranešimas, yra pradėtas bendravimas su šeima, išklausoma vaiko nuomonė. Yra bendraujama su abiem tėvais, kol kas sprendimų nėra, bet yra pradėta procedūra“, – pasakojo jis.

A. Malinovskis sakė, kad tarnyba stengsis padėti šeimai.

„Mes gavę pranešimą pradedame procedūrą, kuri vadinasi „nuomonių išklausymas“, ir tada jau sprendimas vienoks ar kitoks būna. Šiuo atveju kadangi galimai smurto nebuvo, gal jis buvo labiau galimas psichologinis, tokie teiginiai yra, tai mes stengsimės kuo labiau padėti šeimai spręsti kylančias problemas“, – kalbėjo A. Malinovskis.

Atstovas pridūrė, kad tarnybai yra svarbiausia „vaiko nuomonė“.

„Pirminis išklausymas vaiko nuomonės būna atvykus pagal iškvietimą. Pirminis pokalbis vyksta iš karto, o po to, jei reikia daugiau, kalbamasi su juo vaikui patogioje aplinkoje“, – tikino A. Malinovskis.