Pareigūnas iš automobilio pasiėmęs juodą lagaminėlį grįžo į Zuokų namus.

Į Zuokų namus atvyksta trečias pareigūnas. Apie valandą praleidęs politikų namuose situaciją paaiškina taip: buvo konfliktas, o dėl daugiau informacijos reikia kreiptis į policijos atstovą spaudai.

Vilniaus 3–ojo policijos komisariato viršininkas Donaldas Dubaka paaiškina, kad Zuokienės skambučio sulaukta prieš penktą vakaro.

„Vakar mūsų darbuotojai gavo iškvietimą į Užupį, apie tai, kad bute pakeistos spynos ir vyras į namus neįleidžia žmonos“, – sakė jis.

Paklausus, ar pranešime buvo nurodytas smurto atvejis, jis tai patvirtino, bet nuvykus į namus paaiškėjo visai kita situacija.

„Pranešime buvo nurodyta, bet mūsų darbuotojams nuvykus į įvykio vietą tokių duomenų šiam momentui nepasitvirtino“, – sakė jis.

Anot policijos, tai ne pirmas kvietimas iš Zuokų namų. Pagal vieną iš pareiškimų, gautų iš Zuokienės, dar sausį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje. Apie vakarykštį incidentą politikė informavo ir skyrybų procese jai talkinantį advokatą Kęstutį Šviriną.

„Man paskambino ir žinau, ką pranešė man, kad yra neįleista į šeimos butą ir negalėjo pasimatyti su ten buvusia nepilnamete dukra“, – LNK žinioms sakė advokatas.

A. Zuokas neigia smurtavęs, aiškina, kad jo buvusi žmona taip elgiasi dėl skyrybų proceso.

„Neturiu ką pasakyti, čia reikėtų užduoti klausimus tiems, kurie melagingai kviečia ir formuoja tam tikra prasme spaudimą. Gaila, kad taip yra, daugiau aš komentarų ta tema neturiu“, – sakė jis.

Vilniaus policija DELFI patvirtino, kad vasario 2 d. pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal BK 140 str. 2 dalį (Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas artimam giminaičiui ar šeimos nariui). Už tai baudžiama viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Dėl vasario 18-osios įvykių vyksta informacijos patikslinimas (maksimalus terminas tam - 10 dienų). Pasak pareigūnų, tikėtina, kad patikslinus informaciją, medžiaga bus prijungta prie anksčiau pradėto ikiteisminio tyrimo.

Apie skausmingas skyrybas A. Zuokienė pasakojo dar vasarą.

„Kada pas mus prasidėjo skyrybų procesas, mes su vyru buvome sutarę taip, kad jis išsikraustys iš mūsų namų, kur gyvename trise, na, ir katinas, kad jis išeis, kadangi vyras nusprendė neišeiti, labai aiškiai motyvavo, kad neišeis, nori speciali man padaryti psichologinį spaudimą“, – tada pasakojo moteris.

Agnė Zuokienė, Artūras Zuokas

A. Zuokienė yra pasakojusi, kad skyrybose įsipainiojusi kita moteris, tačiau pats A. Zuokas tai neigė.

„Nėra trečiųjų moterų, yra priežastys rimtos, ilgalaikės, bet aš paliksiu mūsų privačiam skyrybų procesui“, – teigė jis.

Į skyrybas buvo įpainiota ir Vilniaus savivaldybė. A. Zuokienė buvo paskelbusi, kad sename bute aptiko slapta saugomą Jurgio Mačiūno fliuksus kolekciją. Savivaldybė dėžes buvo išgabenusi, tačiau vėliau sugrąžino įtarimams nepasitvirtinus.

Deja, panašu, greitų ir be skausmo skyrybų tikėtis neverta. Ar po vakarykščio iškvietimo policija pradės dar vieną ikiteisminį tyrimą, pareigūnai žada apsispręsti per dešimt dienų.