Kartu šalies vadovas pabrėžia, kad šiuo metu su žmona gyvendamas savo namuose nesinaudoja pagalbininkais, o apsaugai, įsikūrusiai šalia jo namų, anot G. Nausėdos, yra sudarytos normalios darbo sąlygos.

„Matote, kiek visokios veiklos yra. Kada apie tas Turniškes galvoti? Atvirai pasakysiu – nebėra kada galvoti. Yra pirminiai pasiūlymai, kaip tą pastatą galima būtų padaryti patrauklesniu pirmiausia priėmimams, reprezentavimui ir kitiems dalykams. Dabar kitas atspirties taškas arba kitas etapas yra įvertinti viso to sąmatą ir išsitekti toje sąmatoje, kuri yra, ir trečias (etapas – ELTA) – imtis darbų“, – trečiadienį LNK televizijai sakė G. Nausėda.

„Jeigu tuos etapus išskirti į tris dalis, tai mes kažkur ties pirmosios dalies pabaiga šiuo metu sustojome ir truputį sušalome. Bet aš gyvenu savo namuose, mes su žmona nesinaudojame šiuo metu jokiais pagalbininkais – patys skalbiamės, patys valome grindis, patys darome sau maistą“, – kalbėjo šalies vadovas.

Prezidento teigimu, Vadovybės apsaugos departamento pareigūnams yra sudarytos normalios sąlygos saugoti jo namus.

„Apsauga patenkinta, nes jų darbo sąlygos dabar yra visiškai normalios, jie ten nusivedė visas komunikacijas, kurios yra reikalingos ir kurios tikrai nekainavo kažkokių didelių pinigų. Saugumas yra garantuotas ir mes kol kas puikiausiai šitaip galime gyventi“, – pridūrė G. Nausėda.