Politiko teigimu, vargu ar valdantiesiems pavyks savo gretose surasti labiau kompetentingą žmogų nei jau prezidento filtrų nepraėjęs Lukas Savickas.

„Dabar aš negalėčiau įvardinti kandidato, kuris turėtų tiek patirties, kiek turi Lukas Savickas. Sunku būtų surasti žmogų, kuris tiktų prie Prezidentūros išsakytų argumentų“, – aiškino R. Karbauskis, prisimindamas pastarąją savaitę šalies vadovo atmestą premjero teiktą kandidatūrą į ministrus.

„Ministro ieškoti galima, tačiau ar įmanoma surasti geresnį (nei L. Savickas – ELTA) – tuo aš abejoju“, – pridūrė R. Karbauskis, akcentuodamas, kad premjeras S. Skvernelis L. Savicko kandidatūrą teikė labai tvirtai apsisprendęs.

„Tai nebuvo skubotas sprendimas“, – pridūrė R. Karbauskis.

Į tai atsižvelgdamas „valstiečių“ lyderis pabrėžė dedantis mažai vilčių, kad iš atostogų grįžęs Vyriausybės vadovas pateiks dar vieną kandidatūrą į ekonomikos ir inovacijų ministrus.

„Tai premjero sprendimas, tačiau sprendžiant iš to, ką mes su juo kalbėjome, tai sunku tikėtis, kad mes rastume kažką labiau kompetentingą nei Lukas Savickas. Tad teikti pasiūlymą, kurį vėl (Prezidentūra – ELTA) atmestų dėl nekompetentingumo, žinote, neverta“, – pabrėžė politikas.
Kartu jis užsiminė, kad jam pačiam logiškai skamba anksčiau premjero išsakyta pozicija dėl Ekonomikos ir inovacijų bei Energetikos ministerijų sujungimo. R. Karbauskio manymu, Lietuva dviejų ministerijų sujungimui jau yra pribrendusi, tačiau, kartu pabrėžė „valstietis“, nesant vienos iš institucijų vadovo – procesas taptų sudėtingesnis.

„Man atrodo, kad klausimas dėl jungimo yra pribrendęs, jis duotų ekonominę naudą ir jis yra logiškas. Tačiau iš kitos pusės – ministrą paskyrus tas procesas būtų darnesnis ir tvarkingesnis: du ministrai dirbtų, derintų pozicijas ir judėtų šis procesas iš abiejų pusių“, – apibendrino R. Karbauskis.

Antradienį Prezidentūra pareiškė, kad tikisi, jog po atostogų grįžęs premjeras pateiks dar vieną kandidatūrą į ekonomikos ir inovacijų ministrus.

„Prezidentas tikisi, kad premjeras grįžęs iš atostogų galės pateikti ir kandidatūrą“, – antradienį Prezidentūroje žurnalistams sakė Povilas Mačiulis. Kartu jis užsiminė, kad prezidentas palankiai žiūri ir į Energetikos bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijų sujungimą.

ELTA primena, kad pastarąją savaitę šalies vadovas G. Nausėda nepatvirtino į ekonomikos ir inovacijų ministrus teikto Vyriausybės vadovo patarėjo L. Savicko kandidatūros.